Batman’a 7 tane halk kütüphanesi kazandırılıyor

Batman’a 7 tane halk kütüphanesi kazandırılıyor

Eğitim Yayın: 06 Nisan 2023 - Perşembe - Güncelleme: 06.04.2023 15:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın Halk kütüphanesinde Kütüphaneler ve yayımlar Genel Müdürlüğü ile Batman Valiliği arasında Batman merkez ve ilçelerine kazandırılacak olan 7 tane halk kütüphanesi için protokol imzalandı.

Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın Halk kütüphanesinde Batman ve ilçelerine yapılacak olan kütüphanelerin lansmanı ve protokol imza töreni düzenlendi. Programa Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, Genel Müdür yardımcısı Ahmet Aldemir, Şehit Şenay Aybüke kütüphane Müdürü Derya Alapala ve proje mimarları katıldı. Batman’a 4 tane kazandırılacak olan kütüphanelerin Bayındırlık Kütüphanesi, Tılmerç kütüphanesi ve Tılmerç bebek ve çocuk kütüphanesi, yanı sıra Ekolojik ve yeşil kütüphane olacağı belirtildi. Ayrıca Beşiri, Sason ve Kozluk’ta olmak üzere 3 kütüphane ilçelere kazandırılacak.

“TÜRKİYE'DE BATMAN MODELİ”

Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleşen protokol anlaşmasında konuşan Vali Canalp, “Şuan da beraberce protokolünü imzalamış olduğumuz bu çerçeve Türkiye’ye örnek bir çerçevedir. Hem de Batman’ın bu şekilde ihtiyaçlarını dört dörtlük karşılayacak olacak cilt çerçevedir.  Merkezdeki kütüphanenin dışında kentin değişik alanlarında daha çok kütüphanelerle coğrafi bir yayılım içerisinde insanların kütüphaneye erişimini kolaylaştıran ve kalitecilik bir kütüphane hizmeti yayan bir modeldir. Bu modelin Türkiye'deki Batman olarak öncüsü olabilmekten de memnuniyet duyuyoruz. Hatta bundan sonra Seattle modelini Türkiye'de Batman modeli olarak adlandırırsak bundan da çok büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. İmzalamış olduğumuz protokollerle Batman'daki kütüphanelerin kapasitesini merkez için söylüyorum yüzde 90 nispetinde artırmış olacağız” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.