Eski başkandan Mehdi Öztüzün’ e destek

Eski başkandan Mehdi Öztüzün’ e destek

Siyaset Yayın: 20 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 20.02.2024 12:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

DEM Partide Mehdi Öztüzün’ün adaylığı konusunda parti teşkilatının Eşbaşkan formülünü gündeme getirdiğini ve Öztüzün’ün yerine kadın kotası olmamasına rağmen Gülistan Sönük’ün aday gösterileceği iddialarına karşılık veren Batman Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Kalkan; yüzde 80 halkın oyunu aşmış Öztüzün’ün aday gösterilmemesinin büyük yanlış olacağını ifade ederek, “halkımız devrimci, yaratıcı ve politik bir halktır, halka rağmen aykırı kararlar almak partimize kaybettirir. Diyerek, Öztüzün’e sahiplendi.

Bir süredir hakkında aslı olmayan çirkin iddiaların da kasıtlı olarak üretildiğini de dile getiren Kalkan açıklamasında şu bilgilere yer verdi;

“ “bir süredir hakkımda çok çirkin aslı olmayan dedikodular ile yıpratılarak seçimlerde önümü keseceklerini sandılar, ben bu hareketin fedaisiyim. Makam ve mevkiler için harekete katılmadım Verilen meclis üyeliği ve başkanlık görevleri de patinin talimatı ve zorlamsı ile olmuştur. Ben seçim süreçleri zarar görmesin diye genel merkezin tembihleri ile susuyorum. Sorun çözülene ve hesap sorulacağına kadar partinin yerel yönetimler de halka gitmesi şeffaf yapılması dünyaya örnek bir davranıştır. Kürtlerin buna öncü olması oldukça önemli. Batman'da delegeleri  sandık başında bitinci aday Mehdi Öztüzün ikinci aday ise Gülistan Sönük olarak kabul görmüşlerdir. Bu tarz ve yaklaşım partide ve kente büyük sevinç yaratmıştır. Ancak bir kesim parti kisvesi altında çıkar ilişkilerini ilkelerin üzerinde görerek sanki parti kararı imiş gibi yaklaşarak partinin tüzüğünü resmi kongre konuşmasını bir tarafa bırakarak sanki bu dönem kadın kotası varmış gibi davranarak çıkar hesaplar ile geçmiş seçimde olduğu gibi kaybettirmeye çalışılıyor.

Buradan uyarıyorum bu halk devrimci yaratıcı ve politik bir halktır. Edip Solmaz'ları yaratan bağımsızlık türkülerini söyleyen yoktan var eden bir yapıya sahiptir. Ben partimin bu konuda tecrübesine ve sağduyusuna inanıyorum Parti merkezi ve delege yapısı seçmeni ve analarımız bilsin ki parti kendi yerel yönetimler kararını uygulamaya koyarsa Batman oy rekoru ile Türkiye'de birinci olur. Tüm yetkilileri sorumlu davranacağına inanıyorum başarılar diliyorum.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.