Eğitimcilerden yardım seferberliği

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması; barınmadan gıdaya, arama-kurtarmadan destek organizasyonlarına kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her alanda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Gündem Yayın: 16 Şubat 2023 - Perşembe - Güncelleme: 16.02.2023 14:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Depremin meydana geldiği andan itibaren Milli Eğitim Bakanlığı, Batman Valiliği, Belediye Başkanlığı ve AFAD ile koordineli çalışmalara başlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, deprem bölgesinde duyulan ihtiyaca göre meslek liseleri ilgili bölümlerinde üretim çalışmalarını başlattı. 

200 GÖNÜLLÜ ÖĞRETMEN DEPREM BÖLGESİNE GİTTİ

 Depremin ardından ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB) ekibi, Gaziantep ili İslâhiye ilçesine gidip arama ve kurtarma çalışmalarına katılmışlardır. Müdürlüğümüzce yapılan duyuru sonucu kısa süre içerisinde 2000 öğretmen gönüllü olarak deprem bölgelerindeki çalışmalara katılmak üzere başvuru da bulundular. Gönüllü olan öğretmenlerimizden 200’ün üzerinde öğretmen ihtiyaçlara göre farklı illerde deprem çalışmalarına destek olmak amacıyla deprem bölgelerine gönderildi.

GÜNLÜK 60 BİN EKMEK ÜRETİLİYOR

Depremin ilk gününden itibaren Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin işlettiği Belediye Halk Ekmek Fırınında günlük 60 bin ekmek üretimi gerçekleştirilmiş. Deprem bölgelerine her gün düzenli olarak ekmek gönderildi. Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin personel ve öğretmenlerinden oluşan bir ekiple Gaziantep ili İslâhiye ilçesinde 10 bin kişi kapasiteli seyyar mutfak kuruldu. Mutfak ekipmanları ile ihtiyaç duyulan kuru gıda bakliyat ve içecekler bölgeye gönderildi. Mutfak, depremin ikinci gününden itibaren vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.