Öğrencilerden Yenilenebilir Enerji Paneli

Öğrencilerden Yenilenebilir Enerji Paneli

Gündem Yayın: 25 Şubat 2024 - Pazar - Güncelleme: 25.02.2024 14:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Liselerde Bilim Uygulamaları" projesi kapsamında Batman Fatma Aliye Fen Lisesi öğrencileri tarafından "Yenilenebilir Enerji" konulu panel düzenlendi.

Fatma Aliye Fen Lisesi konferans salonunda gerçekleşen programa; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. "Yenilenebilir Enerji" konulu panel öğrencilerin enerji ile ilgili araştırmalarını içeren video gösterimi ile başladı. Daha sonra 10-A sınıfından Elif Gündoğdu, "Enerjinin Tarihçesi ve Fosil Yakıt" konulu sunumu yaptı. Ardından 9-B sınıfından Asmi Keskin, "Yenilenebilir Enerji" konulu sunumu yaptı. Panel 10-A sınıfından Umut Zehra Türk'ün "Hidrolik Enerji ve Bio Kütle Enerji" konulu sunumla devam etti. Sunumların ardından, Batman Belediyesinin bio kütle enerji tesisi hakkında öğrencilerin ziyareti ve araştırma videosunun izlenmesi gerçekleşti. Öğrenciler, yerel yönetimlere fikir vermek amacıyla hazırladıkları enerji ile ilgili maketler hakkında bilgi verdiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.