Furkan Gönüllülerinden karara tepki

Furkan Gönüllülerinden karara tepki

Gündem Yayın: 10 Nisan 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 10.04.2023 16:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Furkan gönüllüleri basın açıklaması gerçekleştirdi. Furkan gönüllüleri, İlk olarak İsrail'in zulmüne maruz kalan Filistinli mazlumlar için dua da bulunup ardından zulmü kınadı.   

Furkan gönüllüleri yaptıkları basın açıklamasında, "Zalimler zulüm üstüne zulüm, hukuksuzluk üzerine hukuksuzluk yapmaktan çekinmemekte, mertlikten uzak tavırlarından ar duymamaktadırlar! Ah üstüne ah almakta, günah üstüne günah biriktirmektedirler. Hatırlanacağı üzere Alparslan Kuytul hoca ve 8 Furkan Hareketi mensubunun yargılandığı mahkemenin ilk duruşması 13-19 ve 20 Ocak tarihlerinde görülmüştü. Aynı davadan yargılanan 5 Furkan Hareketi mensubu tahliye olurken Alparslan Kuytul Hoca ve 4 Furkan Hareketi mensubunun tutukluluklarının devamına karar verilmişti. 6 Şubat'ta 11 ilde yaşanan depremin ardından OHAL ilan edilmesiyle deprem bölgesindeki tüm mahkemeler iki ay ertelendi. Neredeyse 1 yıldır hukuksuzca tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hoca ve 2 yıla yakın süredir tutuklu yargılanan 4 Furkan Hareketi mensubunun 30-31 Mart 2023'te görülmesi gereken ikinci duruşması için de verilebilecek en uzak tarih verilerek 15 Haziran 2023'e ertelenmiştir! Bu kararı, bu zulmü, bu pervasızlığı şiddetle ve esefle kınıyoruz! En baştan beri Alparslan Kuytul Hoca ve 4 Furkan Hareketi mensubu kardeşimiz tutuksuz yargılanması gerekirken bir de bu tarz yıpratma ve akıl almaz kararlar ile zulüm üstüne zulme maruz kalmaları kabul edilir bir şey değildir! Ortada bir suç ve delil yok iken vicdansızca yapılan bu yargısız infaz, adalete vurulan en büyük darbedir! Bizler bu kararı en sert bir şekilde kınadığımızı kamuoyuna duyuruyoruz." Dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.