PET-CT CİHAZINI BAKANA SORDU

PET-CT CİHAZINI BAKANA SORDU

Gündem Yayın: 05 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 05.09.2023 16:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Yeşil Sol Parti Milletvekili Zeynep Oduncu Batman’da yaşanan sağlık sorunlarına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Oduncu, özellikle Batman’da kanser tedavisi gören yurttaşların Batman’da PET-CT cihazı olmamasından ötürü tedavi için Diyarbakır’a gitmek zorunda kaldıklarını ve bu sebebiyetle büyük bir sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

‘HASTALAR DİYARBAKIR’A GİDİYOR’

Oduncu önergesinde Batman’da sağlık alanındaki yetersizliklere dikkat çekerek,” Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde özellikle Çocuk Cerrahisi ve Plastik Cerrahisi gibi ana dallarda, Nefroloji, Gastroenteroloji, Hematoloji, Romatoloji gibi yan dal bölümlerinde sayıca yalnızca bir hekim bulunmaktadır. Onkoloji hastalarının radyasyon tedavisini düzenleyen Radyasyon Onkoloğu ve yine önemli işlev kaybına sebep olan yaralanmalarda müdahale ekibinde bulunması gereken El Cerrahisi Uzmanı bulunmamaktadır. Bu durum Batman halkının sağlığa erişim hakkını kısıtlamaktadır. Özellikle Çocuk Cerrahisi, Plastik Cerrahisi ve El Cerrahisi gibi branşlarda yaşanan problem acil vakalarda ciddi hayati riskler doğmasına sebep olmaktadır. Ayrıca Batman’da hastaların randevu alamama, ekipman eksikliği sebebiyle çevre illere yapılan hasta sevkleri ve uzman doktor eksikliği artarak devam etmekte, Batman’da yaşayan yurttaşlar sağlık hizmetinden yoksun kalma ve yeterli derecede sağlık hizmeti alamamaktan şikayet etmektedir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.