BUĞDAY PAZARI YILDA 200 BİN TON HUBUBAT SATIYOR

BUĞDAY PAZARI YILDA 200 BİN TON HUBUBAT SATIYOR

Gündem Yayın: 11 Ağustos 2023 - Cuma - Güncelleme: 11.08.2023 11:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman’da 15 yıl önce kurulan ve bölgenin sayılı buğday pazarlarından biri olan Zahireciler ve Hububatçılar yılda 200 bin ton hububatı çevre illere gönderiyor.

500 KİŞİ İSTİHDAM EDLİYOR

Batman geliştikçe ve büyüdükçe iş yapan esnaflarda işlerini büyütmeye devam ettiğini söyleyen Batman Zahireciler ve Hububatçılar Derneği Başkanı Halil Ay, “15 yıl önce kurulan ve bölgenin sayılı buğday pazarlarından biri olan Zahireciler ve Hububatçılar Buğday pazarında toplam 108 esnaf bulunuyor ve burada 500 kişiyi istihdam ediyor,” dedi.

200 BİN TON HUBUBAT BİRÇOK İLE GÖNDERİLİYOR

Batman’daki Zahireciler ve Hububatçılar esnafı TMO’dan sonra en çok ürün alan ikinci konumda olduğunun altını çizen Ay,”Batman buğday pazarı başta buğday arpa mercimek ve mısır olmak üzere yaklaşık 200 bin ton hububat ürünlerini Gaziantep Mardin Mersin başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlamasını ve sevkini gerçekleştiriyor. TMO’dan sonra en çok ürün alan pazarımız da yaklaşık 500 kişi istihdam ediliyor” diye konuştu.

BÖLGENİN EN BÜYÜK PAZARALRINDAN BİRİ

 Konuşmasının devamında Ay,” Batman buğday pazarı bölgenin en büyük pazarlarından biridir, pazarımız hububat dışında hayvansal ürünlerinin de tedarikini karşılıyor başta fabrika yemleri olmak üzere Batman ve çevre illerine kepek arpa ve buğday kırıklarının sevkini yapmaktadır,” dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.