“SON 25 YILIN EN VERİMLİ SEZONU”

“SON 25 YILIN EN VERİMLİ SEZONU”

Ekonomi Yayın: 25 Haziran 2023 - Pazar - Güncelleme: 25.06.2023 14:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Hububatçılar ve Zahireciler Derneği Başkanı Halil Ay, hasat sezonunda çiftçilerin yüzünün güldüğünü belirterek Batmanlı çiftçilerin son 25 yılın en verimli hasat dönemini geçirdiklerini söyledi.

Son yıllarda ülke genelinde yaşanılan kuraklık Batman’da da etkili olmuş ve Batmanlı çiftçilere büyük verim kayıpları yaşatmıştı. Kurak gecen yılların ardından Batman’da etkili olan yağışlar çiftçilerin umutlarını yeşertmişti. Bol yağışlı mevsimlerin ardından sabırsızlıkla hasat dönemini bekleyen Batmanlı çiftçiler, büyük heyecanla başladıkları yeni hasat dönemine yüksel rekolteyle başladı. 

“ÇİFTÇİKLER BELİRLENEN FİYATLARDAN MEMNUN”

Gazetemize açıklamada bulunan Hububatçılar ve Zahireciler Derneği Başkanı Halil Ay, “Batman Toprak Mahsulleri ( TMO)’nun açıkladığı fiyatlarla ve piyasa fiyatları arasında bin liraya yakın fark var. Bunun nedenleri TMO’nun alım politikaları lidaşların geçen yıldan kalan stokların olması ve un fiyatlarına geçen ay büyük oranda tahsis edilen buğday ve geçen yıl stokların zarar etmesinden dolayı stok yapmaları bu tür nedenlerden dolayı ürün fiyatları gerçek değerine ulaşmıyor.  Şuan buğdayda tek alıcı TMO ve Lidaşlardır. Bu yıl yüksek bir rekolteye ulaştık. Tüm Türkiye’de olduğu gibi bölgemizde son 25 yılın en yüksek verime ulaşıldı. Çiftçiler toprak mahsulleri ofisinin belirlediği fiyattan memnun” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.