Çevre etkinlikleri başladı

Çevre etkinlikleri başladı

Gündem Yayın: 04 Haziran 2023 - Pazar - Güncelleme: 04.06.2023 16:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 48 sn.
Takip EtGoogle News

Belediye İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü öncülüğünde Çevre Haftası nedeniyle öğrencilere Katı Atık Entegre Tesisi gezdirildi.

Evsel atıkların enerjiye dönüşüm sürecinin anlatıldığı Batman Katı Atık Entegre Tesisi’nde, yapılan çalışmalar hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Cudi Mahallesi Yavuz Selim Ortaokulu’nda öğrenci ve öğretmenleri, çöplerin enerjiye dönüştürüldüğü çalışmaları yerinde gördü. Batman’daki tüm çöp atıklarının geldiği tesiste, evsel atıkların ve ambalaj atıklarından ayrıştırıldığını, atıkların çürümesiyle birlikte çıkan gazın gaz balonunda biriktirildiğine dikkat çekildi. Yetkililer: “Biriken metan gazı daha sonra elektrik enerjisine dönüşüyor.

Evimizde, iş yerimizde bulunan tüm elektrikli aletler, kullandığınız; televizyon, buzdolabı, bilgisayar gibi cihazlar buradan elde edilen elektrikle çalışıyor” ifadelerinde bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.