Sasonlu öğrenciler Einstein’in büstünü yaptılar

Sasonlu öğrenciler Einstein’in büstünü yaptılar

Gündem Yayın: 03 Nisan 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 03.04.2023 16:31:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Sason Anadolu Lisesi 11. ve 12. Sınıf öğrencileri Görsel Sanatlar Öğretmeni eşliğinde tarihe yön veren bilim adamının büstünü yaptılar.

Sason Anadolu Lisesi Cihan Kaya görsel sanatlar atölyesinde lise öğrencileri kilden Albert Einstein’ın kilden heykelini yaparak sanatla bilim arasındaki ilişkiyi kavramaya çalıştılar. Atölyede yaptıkları çalışmalarla tecrübe edinip el becerilerini geliştiren öğrenciler sadece heykel değil, sanatın diğer dallarında da çalışmalar üretiyoruz. Öğrencilere bir şeyler öğretirken zihinlerde yer alması için, daha somut ve elle tutulur çalışmalar sunmak istiyoruz. Sadece kara kalem ve sulu boya değil Heykel, kabartma ya da diğer adıyla Rölyef ve oyma ile öğrencilerimiz çalışmalar ortaya koyuyorlar. Öğrencilerden Berfin Güngördü, Okulumuzun sanat atölyesinde yetenek sınavına hazırlanıyorum. Görsel sanatlar Öğretmenimiz bize çok yardımcı oluyor. İmgesel (hayalden), bakarak obje kompozisyon, canlı model (desen) olarak veya tamamen imgesel şeklinde karakalem çizimleri yapıyoruz. İnşallah yetenek sınavlarında hayalimdeki yeri kazanırım.” Dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.