Demokrasi Platformundan WC projesine tepki

Demokrasi Platformundan WC projesine tepki

Gündem Yayın: 24 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 24.08.2023 15:52:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Belediyesi tarafından Endüstri Meslek Lisesinin önünü ile Atatürk Parkı yanında yapımına başlanan mini market ve tuvalet projesine bir tepki de Batman Demokrasi Platformu Dönem Sözcülerinden geldi.

Batman Demokrasi Platformu Dönem Sözcüleri Vahdettin Tüzün ve Deniz Topkan, Turgut Özal Bulvarı üzerinde Endüstri Meslek lisesinin önü ile Atatürk Parkı yanında yapımına başlanan mini market ve tuvalet projesine tepki gösterdi.

‘KAMU ALANLARI ZAYIFLATILMAKTADIR’

Projenin ranta dayalı olduğunu ileri süren Tüzün ve Topkan “Modern kentlerde kamu alanları kişi sayısı üzerinden hesaplanarak nüfusa bağlı olarak arttırılırken Batman kent merkezinde mevcut kaldırımların bu şekilde işgal edilerek rant alanına dönüştürülmesi kamu alanları zayıflatılmaktadır. Rant amaçlı inşa edilmekte olduğu anlaşılan yapının inşa faaliyetleri hemen sonlandırılmalı ve burası kamu alanı olarak eskisi gibi tahsis edilmelidir.  Kamu kullanımında olan yol, park ve kaldırımların rant amaçlı kullanılmasını kabul etmiyoruz. Alınan yanlış kararların biran önce düzeltilmesini kent kamuoyu adına beklemekteyiz. Yeşil alanların korunarak yapılaşmaya izin verilmemesi gerekmektedir. Kent kamuoyu adına yaşanan kent suçları hakkında işlem yapılmasını ve bu yanlış kararlardan vazgeçilmesini bekliyoruz. Kent suçları hakkında sessiz kalmayacağımızı ve olayların takipçisi olacağımızı ifade etmek isteriz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.