İSRAİL'İN FİLİSTİN'E YÖNELİK SALDIRILARI KINANDI

İSRAİL'İN FİLİSTİN'E YÖNELİK SALDIRILARI KINANDI

Yayın: 26 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 26.10.2023 22:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

Batman'da Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)  Başkanlığı tarafından İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto amacıyla binlerce vatandaşın katılımıyla basın açıklaması yapıldı.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı tarafından Atatürk parkı yanında  kurulan "Gazze'ye destek çadırı önünde toplanan binlerce vatandaş İsrail'i kınadı.

Siyasi partilerin de destek verdiği basın açıklamasında vatandaşlar Filistin bayrakları ve pankartlar taşıdı. Filistin bayrakları taşıyan gruptakiler, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e saldırı başlatan Hamas ile Filistin direnişini destekleyen sloganlar atıldı.

Grup adına açıklama yapan Hür Dava Partisi Merkez İlçe Başkanı Cihad Altun, Siyonist işgal rejiminin Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği sistematik terör saldırıları ve katliamlara hala devam etmekte olduğunu söyledi.

‘’Terör rejimi, yıllardır devam ettirdiği bu saldırıları son günlerde soykırıma çevirmiş, çocuk ve kadın demeden binlerce kardeşimizi fosfor bombalarıyla katletmektedir.’’ diyen Altun, dünyanın gözü önünde uluslararası savaş kurallarının hiçe sayılmakta olduğunu ve sivillerin tek sığınağı hastane ve okulların dahi bombalanmakta olduğunu söyledi.

Altun, ‘’Anneler, gece ninnilerle uyuttukları evlatlarını sabah toprağa vermekte, babalar çocuklarının ölmüş bedenlerini tanımak için ayaklarına isimlerini yazmaktadır,” dedi.

Okunan basın açılmasının ardından program son buldu.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.