Baro Suruç katliamını andı

Baro Suruç katliamını andı

Gündem Yayın: 20 Temmuz 2023 - Perşembe - Güncelleme: 20.07.2023 16:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

‘Katliamın failleri hala ortaya çıkarılamadı’

Batman Barosu tarafından Suruç katliamının 8 yıl dönümü münasebetiyle basın açıklaması yaptı. Baro, katliamın faillerinin henüz bulunmamasına tepki göstererek katliamın tarihe kara bir leke olarak değerlendirdi.

Batman Barosundan yapılan yazılı açıklamada, “Bugün, 8 yıl önce 33 yurttaşımızın katledildiği, onlarca yurttaşımızın ise yaralandığı Suruç Katliamının yol dönümü. Tarihe kara bir leke olarak geçen bu katliamın asıl failleri hala ortaya çıkarılamadı. Katliamın arka planının ortaya çıkarılması için hiç bir araştırma yapılmayan yargılama ise halen devam ediyor. Cezasızlık politikasına son verilmediği sürece bu ve benzeri katliamlar bu coğrafyanın kaderi olmaya devam edecektir. Etkili bir soruşturma sonucu faillerin ve olayda ihtimali bulunan kamu görevlilerinin bulunması ve yargılanması, örselenen toplumdaki adalet duygusunu bir nebze olsun onaracaktır. Batman Barosu olarak, Suruç Katliamı'ndaki kimlerin kast, kusur ve ihtimalinin olduğunun kamuoyuna açıklanmasını ve sorumluların yargı önüne çıkarılmasını talep ediyor, katliamda hayatını kaybeden 33 yurttaşımızı saygı ve sevgiyle anıyoruz” denildi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.