Kozluk’a yeni Halk Kütüphanesi projesi

Kozluk’a yeni Halk Kütüphanesi projesi

Gündem Yayın: 07 Ocak 2024 - Pazar - Güncelleme: 07.01.2024 14:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan ‘’Kamu Eliyle Yapılan Kültür Yatırımlarına Destek Projesi’’ kapsamında, Kozluk ilçesinde yapılacak kütüphane projesi hazırlandı .

Kozluk’ta Yukarı Güneşli Mahallesi öğretmenevi yanında yapılacak olan kozluk kütüphanesi ilçenin ihtiyaçlarına göre tasarlandı. Özellikle öncelikli ihtiyacın ders çalışma alanları olduğu belirlendi. Bu doğrultuda öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek, günlük ziyaretçi sayısını karşılayabilecek, hem de sosyalleşebilecekleri ve eğitimler alabilecekleri bir kütüphane tasarlandı.

YENİ PROJE TASARLANDI

Kütüphane tasarlanırken mevcut araziyle uyum içinde olacak, var olan eğimin de tasarıma dehil edileceği, doğal ışıktan maksimum yararlanma ve bahçeyle içiçe bir proje olacak şekilde ele alındı. Özellikle teraslarla desteklenen projede amaç birbirinden farklı okuma ve çalışma mekanları kurkulamak, öğrencilerin çalışmaya ve kütüphaneye gelmesini teşvik etmek ve verimli çalışma ortmaları sağlamak oldu.

4000 M2 KAPALI ALANA SAHİP

Bu kapsamda kütüphane binası bahçe zemin kotu, zemin kat ve 1. Kat olarak tasarlandı. Toplamda 4000 m2 kapalı alana ulaşan 3 katlı bir yapı ortaya çıktı. Bahçe zemin kotuna aktif 325 kişilik bir okuma araştırma salonu ve amfili bir serbest okuma alanı konumlandırıldı. Zemin kata 300 kişilik bir konferans salonu, çocuk kütüphane alanları, cafe terya, açık oturma alanları, engelli kütüphanesi gibi birimler yerleştirildi. 1. Katta ise atölyeler, 7-14 yaş çocuk kütüphanesi, yönetimle ilgili birimler yerleştirildi. Her katta yer alan teraslar, galeri boşlukları, sirkülasyon alanları ayrıca kütüphanenin çok keyifli bir mekan olmasına büyük katkı sağladı. Aktif toplam kullanıcı sayısı 1025 kişiye ulaşan bir yapı ortaya çıktı.Cephe olarak seramik cephe kullanıldı ve kozluk için bir simge olacak estetik bir tasarım oluşturuldu. Yapının etrafındaki millet bahçesi, spor kompleksleri, yüksekokul öğretmenevi kaymakamlık gibi sosyal ve kamu kurumu niteliğindeki alanların aynı lokasyonda bulunması kütüphaneye ulaşım ve erişilebilirlik açısından ayrıca değer katmaktadır. Kütüphanemiz içenin sosyokültürel ihtiyaçlarını hem bugün hemde gelecek 40 yıl boyunca karşılayacak bir merkez olacaktır.

GÜNGÖR ‘İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN’

Kaymakam Güngör, yaklaşık 17.000 öğrencisi olan ilçemizde başta öğrencilerimiz ve tüm vatandaşlarımız olmak üzere onaylanan yeni kütüphane projesinin tamamlanmasıyla ilçemizin herkesin modern bir alanda çalışma, sınavlara hazırlanma, kültürel, sosyal ve okuma faaliyetlerini gerçekleştirebileceği modern bir binaya sahip olacağını aktardı. Güngör; “Tüm çalışmalarımıza büyük destekler veren Valimiz Sayın Ekrem Canalp’e şükranlarımızı sunuyor, Bakanlığımız, İl özel idaremiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze ve Kozluk Belediyemize teşekkür ediyoruz, projemiz ilçemiz adına hayırlı uğurlu olsun” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.