Kumgeçit Köyü yeniden inşa edilecek

Kumgeçit Köyü yeniden inşa edilecek

Gündem Yayın: 12 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 12.12.2023 14:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 57 sn.
Takip EtGoogle News

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Baraj gölü suları altında kalan Beşiri ilçesine bağlı Kumgeçit Köyüne yeni yerleşim alanı belirlenmesi için yürütülecek çalışmalar Vali Ekrem Canalp başkanlığında yapılan toplantıda masaya yatırıldı.  Toplantıya; Beşiri Kaymakamı Muhammed Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Muzaffer Özkan, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şanverdi, ilgili kurum temsilcileri ile köy sakinleri katıldı.

TAŞ BİNA YAPILAR OLUŞTURULACAK

Yapılan değerlendirmeler sonucunda köy için yeni bir alan belirlenerek, yeni yerleşim yerinde yapılacak yapıların yöresel mimariye uygun taş binalardan oluşturulması kararlaştırıldı. Desteklerinden dolayı Vali Canalp’a teşekkür eden köy sakinleri, alt yapı ve üst yapısıyla modern bir köy oluşturulması için kendileri de gerekli desteklerde bulunacaklarını ifade ettiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.