‘Batman'da ezberleri bozduk, zihniyet devrimi yapıyoruz’

‘Batman'da ezberleri bozduk, zihniyet devrimi yapıyoruz’

Siyaset Yayın: 11 Şubat 2024 - Pazar - Güncelleme: 11.02.2024 13:04:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Belediyesi tarafından "Yeşil Kuşak Ağaçlandırma" projesinin lansmanı gerçekleştirildi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan programda konuşan Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Yeşil Kuşak Ağaçlandırma projesiyle Batman'ın kabuk değiştirdiğini söyledi.

"Dikilen ağaçların onuruna bir araya geldiklerini belirten Nasıroğlu,  ağaçların dikiminde çalışan işçileri onore etmek amacıyla kahvaltıda buluştuklarını ve Yeşil Kuşak Ağaçlandırma projesiyle Batman'ın kabuk değiştirdiğini anlattı.

‘YEŞİL KUŞAK PROJESİYLE YAŞANABİİLİR BİR KENT İNŞA EDECEĞİZ’

Batman'da bilinen ezberleri bozduklarını ve zihniyet devrimi gerçekleştirdiklerini dile getiren Nasıroğlu, Batman'ın çalışan ve üreten bir kent olduğuna işaret etti. "Yatırımcıları teşvik edelim ve gerekirse ayaklarına kırmızı halı serelim" diyen Nasıroğlu, imkanlar dahilinde yatırımcılara destek çıkacaklarını kaydetti.

500 YATIRIMCI YER BEKLİYOR

Nasıroğlu, "Bakınız 500 yatırımcı yer bekliyor ve biz bunun üzerine bir hedef koyduk. Madem talep fazla o zaman OSB'lerin sayısını artıralım dedik. Gelen yatırımcılara ihtiyaçları kadar yer tahsis edeceğiz.  Amacımız bir yandan OSB'ler kurup istihdam yaratmak bir yandan da yaşanılabilir bir şehir inşa etmek. Sanayi kurup istihdam sağlayacağız. Tabi bununla birlikte arıtmasıyla, çevre düzenlemesiyle ve yeşil kuşak projesiyle yaşanabilir bir kent inşa edeceğiz. Bugün de bunun önemli bir adımını gerçekleştirdik. 280 kilometre bir yeşil kuşaktan bahsediyoruz. Yolun sağını ve solunun ağaçlarla kuşanması son derece kıymetlidir."

‘DUBLE YOLLAR YEŞİL KUŞAK GİBİ OLACAK’

Vali ve Belediye Başkanvekili Ekrem Canalp ise Kuşak ağaçlandırma projesine ilk kazmayı 11 Kasım'da vurduklarını anlattı. Canalp, "Kuşak ağaçlandırma projesiyle biz şunu amaçladık. Batman vilayetine nereden girerseniz girin, Batman'a girdiğinizi, Batman levhasını gördüğünüz zaman değil, kuşak ağaçlandırmayı gördüğünüz zaman anlayacaksınız. Batman'a giren insanlar, Batman'a girdiğinde buradaki kuşak ağaçlandırmayı gördüğünde ' ben başka bir yerde, başka bir alemdeyim' diyecek ve o zaman anlayacak ki burası Batman. Sağlı-sollu bitmiş olan bütün duble yollarımızın her iki tarafında da serviler böyle duvar gibi, yeşil kuşak gibi olacak." Şeklinde konuştu. Programa AK Parti Belediye Başkan Adayı Adil Sebati Ceylan da katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.