5. etap vizyon bulvar projesine başlandı

5. etap vizyon bulvar projesine başlandı

Gündem Yayın: 11 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 11.12.2023 14:20:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Belediyesi, Ahmed Arif Vizyon Bulvar Projesi’nin devamı olan Özgürlük Bulvarı 5. Etap Vizyon Bulvar Projesi çalışmalarına başladı.

İçerisinde yürüyüş yolu, otobüs yolu ve peyzaj çalışmalarının yanı sıra ışıklandırma sisteminin de yer alacağı projenin en kısa süre içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Yaklaşık bir hafta önce başlayan çalışmalarda, karayollarından Tüpraş girişine doğru içme suyu hattı döşenirken, eş zamanlı olarak da Tüpraş girişinden karayolları güzergahına doğru da yağmursuyu hattı döşeniyor. Belediye, 1000’lik yağmur suyu hattı ile su baskınlarını minimize ederek taşkınların önünü geçecek.

ALTYAPI TAMAMEN YENİLENECEK

Belediye kontrolünde Özgürlük Bulvarında gerçekleştirilen altyapı çalışmalarında, bin 700 metre uzunluğunda 1000’lik yağmursuyu hattıyla hane ve işyerlerine zarar verilmemesi için kalıcı çözüm üretiliyor. Batman Belediyesi, Cizre Caddesi’nden Tüpraş girişine kadarki bölümde, sık sık arıza veren 400’lük eski asbestli su borularının yerine 500’lük HDPE polietilen boru ile değiştiriyor. Toplam 2.500 metre uzunluğunda olacak içme suyu sayesinde birçok mahallede sorunlara da köklü çözüm üretilecek. Yapılan çalışma kapsamında,olabilecek su taşkınları sırasında Oduncular Caddesi’nden akacak suyun tahliyesi yine imalatı devam eden 1000’lik yağmursuyu kolektörü sayesinde drenaj sağlayacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.