ALMAN SİSTEMİNİ BATMAN’DA KURDU

ALMAN SİSTEMİNİ BATMAN’DA KURDU

Gündem Yayın: 25 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 25.09.2023 15:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman’da yaptırdığı evini ceptelefonuna kurduğu uygulama ile takip eden Şehmus Akbel, 3 bin 800 kilometre metreden tek tuşla evinin sulama sistemini açabiliyor, evin güvenliğini takip edebiliyor.

APARTMANIN KADERİNİ DEĞİTİRDİ

32 yıldır Almanya’da yaşayan ve bir evi Batman Belde mahallesinde bulunan Şehmus Akbel, 24 yıllık binanın tüm çehresini değiştirdi. toplam 1 milyon 800 liraya yaptığı çalışmaları Almanya’da cep telefonuna yüklediği sistem sayesine takip eden Akbel,  “32 yıldır Almanya da yaşıyorum.  Ama bir evimde Batman’da.  Gönüllü apartman yöneticisi oldum. Önce 8 katlı ve 24 yıllık apartman çevresine bulunan kablo kirliliğini ortadan kaldırdım. Ardından dış cephe yalıtımı yaptım. Hırsızlık ve benzeri olaylara karşı mobese sistemi kurdum ve en önemlisi atıl durumda olan evin çevresi önce yer altına sulama sistemi yaptım” dedi. 

ALMANYA’DAN BATMAN’DAKİ EVİNİ TEK TUŞLA TAKİP EDİYOR

Konuşmasının devamında Akbel, “Rainbird Alman sistemini kurdum. Ardın 33 kamyon toprak getirip insanların gözüne hitap edebileceği bahçe haline getirdim.  Toplam 1 milyon 800 bine yaptığım bu çalışmaları Almanya’da evimden de kontrol edip yönete biliyorum. Mesela cep telefonuma kaydettiğim sulama sistemini Almanya’dan yönetebiliyorum. Hırsızlık ve benzeri olaylarda buradan takip edebiliyorum hem bina sakinleri memnun   hem binanın tüm çehresi değişti” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.