ÇEVRE DOSTU YATIRIM VE TESİSLERİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ

Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 122 milyon liraya mal olacak atık su arıtma tesisi inşa ediliyor.

Yayın: 02 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 02.02.2024 20:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

 

 

 

Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman Valisi Ekrem Canalp ile birlikte yapım süreci devam eden arıtma tesisini inceledi.

 

Projenin tamamlanmasıyla OSB'den Batman Çayı'na giden kirli atık suyun önüne geçilecek ve su kirliliği azalacak.

 

Tesisin faaliyete girmesiyle beraber su kaynakları korunup sanayiden kaynaklanan olumsuzluklar giderilecek. Ekolojik yapının zarar görmesinin de önüne  geçilecek.

 

Burada konuşan Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Organize sanayilerin, içerisinde birçok farklı işletmeyi barındırdığını ve bu sebeple atıksu arıtma sisteminin kurulmasını önemli bulduklarını söyledi.

 

Çevre dostu teknoloji ve yöntemlerin kullanılmasının önemine vurgu yapan Nasıroğlu, tesisin OSB'lerdeki üretim sektörlerinin gelişimine de olumlu yönde katkı sağlayacağına değindi.

 

Nasıroğlu, "İlerde faaliyete girecek olan bu tesisimiz  üretim sektörünün gelişimine katkı sağlayıp doğadaki canlıların yaşamlarını kolaylaştıracaktır. Bu anlamda doğa ve çevre dostu uygulamaların  her alanda geliştirilmesi gerekir.  Bu anlamda ileride faaliyete girecek olan tesisimizi önemli buluyorum." Diye konuştu.

 

Nasıroğlu konuşmasının devamında şunları kaydetti:

 

 Biz OSB'yi kat kat büyüttük. Şuan 500 yatırımcı fabrika için yer bekliyor. Bununla beraber arıtma tesisimizi de büyütüyoruz. Bir yandan şehri geliştirip yatırımcıları davet edeceğiz. Öte yandan şehre değer katacak firma ve markaları oluşturacağız. Tüm bunları yaparken istihdam, ihracat ve çevre dostu tesisleri de oluşturacağız. İstihdam ile beraber işsizliğe çare olacak, çevre  dostu yatırım ve  tesislerin sürdürülebilirliğini sağlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Türkiye Yüzyılı'nda  çevre dostu şehirler diyoruz. Bu kente yatırımla beraber suyuna, toprağına ve havasına da sahip çıkacağız."

 

Batman'la ilgili hedeflerini yüksek tuttuklarını ifade eden Nasıroğlu, "Gıda İhtisas OSB ve Tekstil Kent projelerimiz yatırım programına alınmıştı. Türkiye'de en hızlı şekilde yatırım programına alınan bu projelerimizi Allah'ın izniyle hızlı bir şekilde de bitireceğiz. Bir Türkiye de enderler içerisinde olmak istiyoruz. ' dedi.

 

Programa AK Parti İl Başkanı Akif Gür ve AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Adil Sebati Ceylan'da katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.