Koza hasadı başladı

Koza hasadı başladı

Gündem Yayın: 14 Haziran 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 14.06.2023 15:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 50 sn.
Takip EtGoogle News

Unutulmaya yüz tutan mesleklerden olan ipek böceği yetiştiriciliğinin gün geçtikçe yaygınlaştırılmaya başlandığı Sason’da üreticiler kısa sürede yüksek kazancı olan koza hasadına başladı. Kozanın önemli bir gelir kapısı olduğunu söyleyen Fatih Aydın, "En fazla bir ay dikkat isteyen çalışması vardır. Bu bir ayda iyi bakılırsa çok iyi verim sağlanıyor. Yetkililerden destek de alıyoruz. Dut yaprağı kıtlığı yaşandığı için bahçemizin her tarafına dut ağacı fidanı diktik. Onun dışında getirisi çok güzel. Eskiden tütün üretimi yapıyorduk.

Tütünün getirisi bunun kadar karlı değildi. Şimdi bununla uğraşıyoruz. Çok kazançlı bir iştir. Kozaları teslim ettiğimizde geçen seneler gibi 6 ya da 7 ay paramızı beklemeyiz." diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.