ATATÜRK PARKINDA MİLLİ VE BERABERLİK GÜNÜ KUTLANDI

ATATÜRK PARKINDA MİLLİ VE BERABERLİK GÜNÜ KUTLANDI

Gündem Yayın: 15 Temmuz 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 15.07.2023 21:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

 

Batman'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Canalp ,” Mümkün olduğunca Türkiye'den bir Suriye, bir Irak, bir Libya ve bir Lübnan ortaya çıkarabilmek gibi bir amacı vardır bu teşebbüsün,” dedi.

Atatürk Parkı'nda düzenlenen  program’a  Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp' Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın, Batman Ak parti  il başkanı Akif Gür , Batman Üniversitesi Rektörü Prof.İdris  Demir,  yanı sıra, kamu, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü  Nihat Kök dua etti.

Duanın ardından konuşma yapan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 15 Temmuz'da devletin ve ordunun içerisine sinmiş olan hain örgütün bir darbe teşebbüsünde bulunduğunu söyledi.

 

 "Bu baktığınızda sizlere sadece bir darbe teşebbüsü olarak gelmesin. Çünkü bu darbe teşebbüsü sadece Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlardan sadece bir tanesiydi ama çok daha büyüktü. Amaç Türkiye de bir iç karışıklık ortaya çıkarabilmekti." diyen Canalp, şunları kaydetti:

 

 

"Mümkün olduğunca Türkiye'den bir Suriye, bir Irak, bir Libya ve bir Lübnan ortaya çıkarabilmek gibi bir amacı vardır bu teşebbüsün. Ama şükürler olsun ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve liderliğinde milletimiz engin ferasetini bir kez daha gösterdi ve Batman örneğinde olduğu gibi memleketimizin 81 vilayetinde insanlar caddelere, sokaklara ve meydanlara koştu. O gece dünya demokrasi tarihine altın harflerle  bir destanı yazdı."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.