MÜSİAD’TAN asgari ücret açıklaması

MÜSİAD’TAN asgari ücret açıklaması

Gündem Yayın: 28 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 28.12.2023 15:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği MÜSİAD Batman şube başkanı İrfan Özdemir çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklanan yeni asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Özdemir, “2024 yılında uygulanacak olan net 17.002 TL'lik yeni asgari ücretin hem işverenlerimiz hem de çalışanlarımız adına hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Bu vesile ile en büyük temelimizin hiçbir çalışanlarımızın emeği zayi olmaması ve bütün vatandaşlarımızın onurlu bir hayat sürebileceği ücret seviyesinde kavuşması olduğunu yeniden ifade ediyoruz. Bununla birlikte ücret artışlarının işverene getireceği ağır yüklerin hafifletmesi adına mevcut destek ve teşviklerin artırılması elzem olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda 500 TL'lik asgari ücret desteğinin 700 TL'ye çıkarılmış olması işverenlerimiz adına oldukça sevindirici bir gelişme olmuştur. Yeni asgari ücretin çalışanlarımızı fiyat artışlarının altında ezdirmeyecek bir oranda belirlendiğine inancımız tamdır.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.