‘FAİLLER CEZALANDIRILSIN’

Amedspor-Bursaspor maçındaki ırkçı saldırılara karşı aralarında Batman Barosu’nun da yer aldığı 14 baro ortak yazılı açıklamada bulunarak faillerin cezalandırılmaları istenildi.

Spor Yayın: 06 Mart 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 06.03.2023 14:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Dersim, Diyarbakır, Hakkari, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Urfa, Şırnak ve Van olmak üzere 14 Baronun açıklamasında, “Müsabaka esnasında  tribünlerde ırkçı taraftar grupları tarafından aynı nefret saldırıları devam etmiş, tribünlerde Kürtlere yönelik işlenen yoğun cinayetlerin faili olan JİTEM’cilerin posterleri ile 90’lı yıllarda gerçekleştirilen faili meçhul cinayetlerin ve zorla kaybettirilmelerin sembolü olan beyaz torosların pankartı açılmıştır. Bu saldırılar, içeriğinden de anlaşıldığı üzere sadece Amedspor’a karşı değil, Amedspor temsiliyetinde başta Kürt halkı olmak üzere tüm toplumsal kesimlere karşı işlenmiştir. Nefret saldırılarına maruz kalan Amedspor ile dayanışma içerisinde olduğumuzu, yetkililerin her türlü ırkçı ve ayrımcı yaklaşım ile nefret söylemine karşı önleyici tedbir almasını, toplumsal barışı zehirleyen bu fiillere karşı etkin bir soruşturmanın yürütülerek ihmali olan sorumlular ile faillerin cezalandırılmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.