Gazeteci Yoksu 5. Ödülünü aldı

Gazeteci Yoksu 6. Ödülünü aldı

Gündem Yayın: 24 Eylül 2023 - Pazar - Güncelleme: 24.09.2023 15:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Diyarbakır'da 20 Eylül 1992 yılında öldürülen Yazar Musa Anter'in anısına her yıl düzenlenen Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Ödülleri sahiplerine verildi. Bu yıl 30'uncusu düzenlenen törende ekoloji haberleri ile tanınan gazeteci Metin Yoksu Özel Juri Ödülüne layık görüldü.

Yoksu, törende yaptığı konuşma ve ödül alırken salondan büyük alkış aldı. Yoksu'ya törende ödülünü İnsan Hakları Derneği MYK üyesi Nuray Çevirmen tarafından takdim edildi. Yoksu ödülünü alarak şu konuşmayı yaptı.

 “Kürt coğrafyasında sistematik eko kırım, tarihi yağma, talan  başta olmak  üzere farklı biçimlerde devam ediyor. Hasankeyf'in sular altında bırakılması,  orman yangınları ve son dönemde özel kararlarla toplu ağaç kıyımları yapılıyor. Öğrencisi olduğumuz Apê Musa'nın izinde coğrafyamda yaşayanan kıyımları bütün açıklığıyla ortaya koymaya çalışıyorum. Yıllardır bu coğrafyada yaşanan eko kırımları, hak ihlallerini ve tüm barbarlığı herşeye rağmen haberleştirmeye çalışıyorum. Son üç yıldır da birçok haber mecrasının yanı sıra Yeşil Gazete'de eko kırımları ve doğanın, tarihin talan edilmesini Ape Musa'nın izinde bir gazeteci olarak yazıyor ve belgelemeye çalışıyorum. Tüm bunları belgelerken kimi zaman cesaretimiz kırılıyor. Kimi zaman tek başınıza mücadele etmek zorunda kalıyorsunuz.  Tüm umutsuzluzlukların içinde benim için manevi değeri çok yüksek olan Ape Musa'nın ardıllarından bir ödül almak cesaretimi daha da artırıyor ve  bu meslekte devam etmek için bana cesaret oluyor. Ben bu mesleğin hamalıyım ve bu hamallığı da yapmaya devam edeceğim. Yeşil Gazete'ye ve dayanışmada bulunan herkese teşekkür teşekkür ederim. Ödülümü su altında bırakılarak, kesilen ormanlar ile katledilen Mezopotamya'yadaki börtüye böceğe adıyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.