GENÇLER BATMAN’DA GERİ DÖNÜYOR

GENÇLER BATMAN’DA GERİ DÖNÜYOR

Gündem Yayın: 17 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 17.08.2023 14:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir Ankara’da yapılan “Ekonomi Şurası” toplantısında batman ekonomisinin sorunlarını gündeme getirdi.

Türkiye Ekonomi Şurası Toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Başkanlığında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İkiz Kulelerde yapıldı. Toplantıya katılan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, Batman’ın sorunlarını gündeme getirdi. Demir “Batman'daki gençlerin çoğu büyük şehirlere tekstil işçisi olarak çalışmak için yoğun göç etmekteydi. 10 yıl içinde Batman'da tekstile yapılan yatırım sayısı arttıkça tersine göç serüveni başladı. Büyük şehirlerde tekstil elemanı olarak çalışan gençlerimiz memleketleri Batman'da çalışmak üzere geri döndü.

‘42 BİN TEKSTİL ÇALIŞANI VAR’

Şuan Batman'da 435 tekstil firması mevcuttur ve bu sektörde toplam 42 bin tekstil çalışanı var. Kalifiyeli personel, personel maaşları, enerji, lojistik, hammadde ve maliyet artışlarından kaynaklı tekstil sektörü şehrimizde ve aynı zamanda ülkemizde üretimin durması noktasına kadar geldi. Bu maliyetlerden kaynaklı Avrupa ülkeleri (marka firmalar) üretim için Ortadoğu Ülkelerine yöneliyor. Günümüz ekonomik sorunların yaşanmasıyla beraber birçok işletme küçülmeye doğru ilerliyor” dedi. Demir, sektör ile alakalı sorun ve çözümleri rapor halinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a sundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.