Ekinci’ye Uluslararası davet

Ekinci’ye Uluslararası davet

Kültür Yayın: 19 Haziran 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 19.06.2023 14:52:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Maddi imkansızlıklar nedeniyle geri dönüşüm malzemeleri, kahve telvesi ve  sigara külü gibi malzemeleri kullanarak yaptığı tablolarla resimler yapan Batmanlı sanatçı Ruken Ekinci, 23 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek etkinliğe davet edildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden katılacak tek sanatçı olan Ekinci, bir çok ülke ve yurt içinden yaklaşık 40 sanatçının katılacağı “Şahmaran Kültür Sanat Etkinliği”nde Batman’ın tanıtımını yapacak.

MADDİ DESTEK BEKLİYOR

Aynı zamanda Batman Belediyesi BASKİ Müdürlüğü personeli olan Ekinci, maddi anlamda destek beklediğini belirterek, “Çok zor şartlarda ve maddi imkansızlıklarla sanat yapmaya çalışıyorum. Rusya, Avustralya, Kıbrıs, Özbekistan ve bir çok ülkeden sanatçıların katıldığı etkinlikte Batman’ın tanıtımını yapacağım. Bu anlamda il yöneticileri başta olmak üzere, kurumlardan ve iş adamlarından destek bekliyorum” dedi. Öte yandan etkinlikte ayrıca seçici kurul tarafından en iyi eserler de seçilecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.