“MADDE KULLANIMI VE BAĞIMLILIK HIZLA ARTMAKTA”

Batman Emek ve Demokrasi Platformu, uyuşturucu ve madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla ‘Bağımlı Olma, Özgür Ol’ temalı bir basın açıklaması düzenledi.

Yaşam Yayın: 18 Şubat 2024 - Pazar - Güncelleme: 18.02.2024 21:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

 

Batman Turgut Özal Bulvarında Atatürk Parkı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan platform sözcüsü ve Petrol-İş Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, “Son yıllarda dünyada ve ülkemizde çocuk ve özellikle gençlerde madde kullanımı ve bağımlılık hızla artmaktadır” dedi.

 

Madde kullanımıyla birlikte okul devamı ve başarısında azalma, kısa ve uzun süreli sağlık problemleri, davranış ve ilişki problemlerine yol açarak birey, aile ve toplum sağlığında ciddi bozulmalara sebep olduğunu ifade eden Başkan Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Alkol ve sigara kullananların yüzde 80 ‘inin ergenlik döneminde, uyuşturucu madde kullanımının ise çoğunlukla 20 yaş öncesinde başladığı tespit edilmiştir. Ülkemizde gençler arasında yapılan çalışmalarda, yarısından fazlasının sigara deneyiminin olduğu, yaşamında en az bir kez alkol kullanımı oranı yüzde 35-45, uyuşturucu madde kullanımında ise yüzde 8 oranları verilmektedir. Madde bağımlılığı gibi çok boyutlu bu soruna yönelik, sadece ceza artırıcı tedbirlerle sorunun çözülemeyeceği anlaşılmıştır. Madde bağımlılığı tedavisinde sadece tıbbi müdahale gibi modası geçmiş tedavi merkezleri (AMATEM-ÇEMATEM) yerine tıbbi, psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin sağlandığı aynı zamanda kültürel, sanatsal ve sportif aktivitelere fırsat tanıyan kompleks merkezlerin açılması gibi acil ve etkili tedbirler gerekmektedir” dedi.  Basın açıklamasından sonra platform bileşenleri tarafından Turgut Özal Bulvarında  madde bağımlılığının zararlarıyla ilgili broşür dağıtıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.