Başkan Adayı Ceylan projelerini tek tek açıkladı

Başkan Adayı Ceylan projelerini tek tek açıkladı

Siyaset Yayın: 10 Mart 2024 - Pazar - Güncelleme: 10.03.2024 11:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Takip EtGoogle News

AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Adil Sebati Ceylan, gazetecilerle bir araya gelerek seçim çalışmaları ve projelerini açıkladı.

Kristal Park'ta düzenlenen  ve AK Parti İl Başkanı Akif Gür'ünde bulunduğu toplantında şehrin  kalkınması ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik projelerini ve seçim stratejilerini anlatan başkan adayı Ceylan, projelerini şöyle sıraladı: "Batman’ı daha sağlam bir zemine taşımalıyız. Bunun için en uygun yer batı ramandır. Bunu yaparken şehri uygun bir büyüme projeksiyonu ile planlayacağız. Batman da alt ve orta gelir gurubu vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılamak için çözüm üreteceğiz. Biz buna duyarsız kalamayız. 1.Etap olarak 5000 adet sosyal konutu ivedilikle inşaa edeceğiz, bu sosyal konutları ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza vereceğiz. Bunun bir kısmı yarısı bizden yarısı sizden bir kısmı ise uzun vadeli düşük faizli kredilerle vatandaşlarımızın ödemesini kolaylaştıracak şekilde vereceğiz. Bu yeterli mi hayır. Batman gelişecek. Nüfus ve ihtiyaçlar artacak. Batman Büyükşehir olma vizyonunda 1 milyon kişinin yaşayacağı yeni bir şehir olacak. Gelecek 50 yılda şehrin gelişim aksının önünün kapanmayacağı bir planlama yapacağız. 2. Etap olarak 20.000 konut ile uydu kentin 1. adımını atacağız. Batmanın ihtiyaçlarına göre bu alanları etap etap halkımızın hizmetine sunacağız. Bunu yapar mıyız ? Evet biz söyledik mi yaparız. Şu müjdeyi de vermek istiyorum yapılacak bu konutlardan 500 adedi ihtiyaç sahibi genç çiftlerimize bedelsiz verilecektir." Diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZE AYLIK 1300 TL BURS”

Ceylan, "Güzel yavrularımız için evlerine yakın mesafede, çayını kekini, çorbasını ikram edeceğimiz etüd ve kurs merkezleri açacağız. Başlarında işinin uzmanı bir eğitimci bulunduracağız. Her mahalleye böylelikle etüt ve kurs merkezleri açacağız. Evliliğe adım atanlara da 100 bin lira çeyiz desteği vereceğiz. Öğrencilerimize aylık 1300 TL burs ve ulaşım desteği sağlayacağız. Ulaşım ve trafik sorununun çözümüne dair projelerimiz de var. İnşallah Batman trafiğini rahatlatacak adımları hayata geçireceğiz. Okullarımızın temizliği ve güvenliğini sağlayacağız. Yakınını kaybeden taziye sahiplerine de destek çıkacağız.Taziyelerdeki bir öğün yemek hizmetinin iki öğüne çıkaracağız.Yaşlı ve emekliler için projelerimiz var. Bireysel üretim yapan kadınlarımızın ve kooperatiflerimizin ürünlerinin markalaştıracağız. Amatör Spor Kulüplerine ve sporculara destek çıkacağız” dedi.

DEMİR YOLLARI DEPLASESİ

Ceylan, "Demiryolları deplasesi ve mevcut demiryolu hattının hafif raylı sisteme dönüştürülmesi projesini hayata geçireceğiz. Şehrimizi boydan boya kat eden demiryolu hattının deplasesi ile mevcut demiryolu hattı hafif raylı trene dönüştürülerek havaalanı bağlantısı sağlanacaktır. Aynı zamanda belediye ring yollarının içinde hafif raylı sistem tasarlanarak bu hafif raylı sistemler arası geçişi sağlayacak aktarma istasyonları kurulacaktır. Kullanım kolaylığı sağlamak için merkez durakların yanına otoparklar inşa edeceğiz. Hedefimiz şehir içi trafiğin %50 sini hafif raylı tren ile yapmaktır. Bu proje yıllardır gündemde beklemede ama bir türlü gerçekleşmiyor. Bu projenin gerçekleşmesi ile ilgili iktisadi bir sebep inşa ediyoruz. Deplase edilecek hat gıda ihtisas organize, raman organize ve örmegöze organize sanayiye hizmet vererek kurtalan hattı ile birleşecektir. Uzun vadede marjinal fayda sağladığı için bu finansal olarak kabul edilebilir hale gelecektir. Biz bunu yapabiliriz." İfadelerini kullandı.

MAVİ YEŞİL BATMAN

Batman'ı daha güzel bir şehir haline getirmek istediklerini ifade eden Ceylan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İstiklal parkı yapıldıktan sonra böyle parklar ve yaşam alanlarının ne kadar önemli olduğu halkımızın teveccühünden anlaşılmıştır. Mavi yeşil batman projesinde istiklal parkının devamında tematik bir park alanı daha oluşturacağız. Projenin devamı olarak nehrin karşısında köprünün her iki yanına yapacağımız yeni parklarla, park alanımızı 5 katına çıkaracağız. Halkımız hafta sonlarında, sıcak yaz günleri akşamlarında vakitlerini su kenarında, yeşil park alanlarında ferahlayarak geçirecektir. Bu parklarda gezinti alanları spor tesisleri ve çocuklar için aktivite alanları inşa edeceğiz." Dedi.

KENT MEYDANI

Şehir merkezinin nefes almasını sağlayacak meydan ve sokak düzenlemeleri yapacaklarını da aktaran Ceylan, "Park ve bahçelerimizi 24 saat kaplı devre kamera sistemleri ile izleyeceğiz. Herhangi bir olumsuzlukta zabıta ve kolluk kuvvetlerinin duruma müdahale etmesini sağlayacağız. Park ve bahçelerimizi güvenli hale getireceğiz. Kadınlar ve çocuklarımız bu parklarda güvenle dolaşabilecekler." Şeklinde konuştu.

SEL RİSKİNE KARŞI KALICI TEDBİR AÇACAĞIZ

"Seli Batman'ın gündeminden çıkartacaklarını ifade eden Ceylan, "Bu seller Batman'da neden oluyor? Bunun için ne yapmalıyız? Tabi ki coğrafyayı incelemeliyiz. Bu su nerden geliyor? Biz nereyi tıkamışız ki sel oluyor? Bakın bu dağlarda yağan yağmur derelere, o derelerde batmana geliyor. Biz o derelerin geçeceği yolları tıkamışız. Kuşaklama projesi ile ani yağışta kentimize doğru akan suyun tahliyesini sağlayacağız. Böylece kent içindeki derelerimizin yükünü hafifleteceğiz. Iluh deresine gelen yan kollar ve batman çayı bağlantısını ıslah edeceğiz. Bu derelerimizi Avşo deresi ve sulama kanalı ile beraber çevre düzenlemesi yaparak kentimize ait bir güzellik unsuru haline getireceğiz." Şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.