Tekstilde Umut Bitmedi

Tekstilde Umut Bitmedi

Gündem Yayın: 28 Ocak 2024 - Pazar - Güncelleme: 28.01.2024 14:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kısa adı ‘TEKSİAD’ olan Batman Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği Başkanı Halil Yaşar, tekstil sektörünün ikinci döneme umutlu baktığını söyledi ve ekledi; “Akaryakıt, enerji ve enflasyon düşerse, tekstilciler rahat nefes alır” dedi. 

TEKSTİL İÇİN 3 BEKLENTİ

Batman TEKSİAD Başkanı Halil Yaşar, petrol kentinin son dönemlerinde istihdam alanına dönüşen tekstil sektörünün 3 kategoride beklentisinin olduğunu söyledi. Akaryakıt, enerji ve enflasyon düşmesinin tekstil sektörünün üç ana konusu haline geldiğini söyleyen Batman Tekstil Sanayiciler ve İş Adamları Derneği Başkanı Halil Yaşar, tüm olumsuzluklara rağmen önümüzdeki süreçten umutlu olduklarını söyledi. Tekstil sektörünün Batman’da yeniden eski günlerine dönmesi için de destek arayışı içinde olduklarını ifade eden Başkan Yaşar; “Artık enflasyon artışının dizginlenmesiyle fiyatların oturmasını bekliyoruz. Birinci dönem için olmasa da ikinci dönemden umutluyuz. Müşterilerimizi kaybetmeden eski iş ortamımıza dönmek istiyoruz” diye konuştu. 

UMUT YENİ TEKSTİL OSB’DE 

Bu yılın programına alınan tekstil OSB’nin önemine de değinen Başkan Yaşar şöyle devam etti; “Batman son dönemlerde tekstille adını duyurdu. Tekstil OSB’nin faaliyete geçmesiyle birlikte Batman’ın ilçe, belde ve köylerinde işsiz gençlerimiz iş imkanına kavuşacaktır. Bu yılın programına alınan tekstil OSB’nin projesinin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Milletvekili sayın Ferhat Nasıroğlu ve Batman Valisi sayın Ekrem Canalp’a teşekkür ediyoruz. Çünkü bu şehrin istihdam alanını genişleten sektör de tekstildir. Tekstilden umutluyuz. İkinci dönem için tekrar ihracatın artmasını bekliyoruz. Asgari ücretin artması elbette işvereni sıkıntıya soktu ama fiyatların artması pek de asgari ücretlileri sevindirmedi. Bu nedenle tekstil sektörünün her platformda desteklenmesinin gerektiğini söylüyoruz.”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.