Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü törenle kutlandı

Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü törenle kutlandı

Gündem Yayın: 18 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 18.03.2024 14:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü’’ vesilesiyle Batman Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen programda canları pahasına yurt savunması yapan şehitler saygıyla anıldı. 

Valilik bahçesinde Atatürk Anıtına; Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı  ve Türkiye Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin çelenk sunma töreni ile başlayan program, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda devam etti.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Batman Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen etkinliklerle devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından program, öğrenciler tarafından okunan şiir ve hazırlanan oratoryo  gösterileri ve müzik dinletisinin ardından; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeni ile düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program sona erdi. 

ŞEHİTLİKTEN GELEN TOPRAK VE BAYRAK ÖĞRENCİLER TARAFINDAN VALİ CANALP’A TESLİM EDİLDİ  

Programın sonunda, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Cumhuriyetin 100. Yılında Anadolu'dan Çanakkale'ye Projesi ile Çanakkale Şehitliği’nden alınan ‘Şehitlik Toprağı’ ve Türk Bayrağı Vali Ekrem Canalp’a teslim edildi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.