BATMAN SERÉ SALÉ KUTLANDI

Rumi Takvime göre yılbaşı olarak kabul edilen 13 Ocak Gecesinde Batman Sokakları yine Sere Sale Etkinlikleriyle kutladı.

Gündem Yayın: 14 Ocak 2024 - Pazar - Güncelleme: 14.01.2024 11:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
Takip EtGoogle News

 

 

Batman’da kültürel mirası korumak amacıyla binlerce yıldır 13 Ocak Gecesinde kutlanan ve yılın başlangıcı olarak kabul gören Serê Salê'yi kutladı. Kutlamalar, kente renk kattı. Rumi Takvime göre Kürtlerin yılbaşına denk gelen 13 Ocak, bölge illerinde olduğu gibi Batman’da da renkli görüntülere sahne oldu. Serê Salê (yılbaşı) kutlamalarında kadın kılığına giren erkek çocuklar ve erkek kılığına giren kız çocuklar, kapı kapı gezerek vatandaşların yılbaşını kutladı. Ev sahipleri tarafından çocuklara kuruyemiş, pasta ve çörek ikram edildi. Davulcular ise ellerindeki davullarla sokakları gezerek coşkuya ortak oldu. Vatandaşlar, kapılarına gelen çocukların fotoğraf ve görüntülerini çekerek, sosyal medya hesaplarında paylaştı. Kutlamalar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.