Atık Getirme Merkezi'nin açılışı yapıldı

Atık Getirme Merkezi'nin açılışı yapıldı

Gündem Yayın: 02 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 02.02.2024 13:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 “Sıfır Atık” projesi kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hibe desteğiyle Batman Belediyesi tarafından yapılan ‘1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'nin açılışı Valimiz Ekrem Canalp’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Merkezin açılış törenine; Vali Ekrem Canalp’in yanı sıra Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş ile kamu kurum yöneticileri katıldı.

4 ADET MOBİL ATIK GETİRME MERKEZİ KURULDU

Tesisin; doğaya, çevreye, insan sağlığına ve ekonomiye sağlayacağı katkılara değine Vali Canalp, “Şu anda Batman ilinde 3 bin 240 adet, atık kumbaramızı var. Atıkların ayrıştırılarak toplanmasına imkân sağlayan atık kumbaramız var. Ayrıca Batman Belediyesi bünyesi içerisinde de 40 adet iç mekân atık toplama kutumuz var. Şehrin belli noktalarına 4 adet mobil atık getirme merkezi kurmuş durumdayız. 100 adet tekstil atık kutumuz şehrimizde hizmet veriyor. 5 adette pilmatik yerleştirilmiş durumda ve 20 adet de bayat ekmek kutusu kentimizin değişik yerlerine yerleştirmiş durumdadır. Bunların bize yıllık olarak sağlamış oldukları geri dönüşüm ne kadardır? Bir yılda 20 bin ton ambalaj katı geri dönüşüme tabi tutulmaktadır. Bunun karşılığı da 1.140 ağaçtır. 102 ton tekstil atığı geri dönüşme tabi tutulmaktadır. Bu da yaklaşık 1 milyon metreküpün üzerindeki suyun kirlenmekten kurtarılması demektir. 668 ton lastik geri toplanıp ekonomiye kazandırılıyor. Bu da 443 ton karbondioksitin atmosfere salınımının önüne geçilmesi anlamına gelmektedir.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.