Kendi kağıdını kendileri üretiyor

Kendi kağıdını kendileri üretiyor

Eğitim Yayın: 08 Mayıs 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 08.05.2023 16:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
Takip EtGoogle News

Sason Anadolu Lisesi 11 sınıf öğrencileri atıl durumda olan kağıdı tekrar geri dönüşüme kazandırarak kendi kağıdını üretmeye başladı.

Sason Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencileri Cihan Kaya Görsel Sanatlar Resim Atölyesinde Görsel Sanatlar Öğretmeni eşliğinde daha önce kullandıkları kağıtları geri dönüşüme kazandırarak kağıt üretiyorlar.

Öğrencilerden Rana Güzel, “Bu proje sayesinde eski kullandığımız kağıtları istediğimiz farklı renkler ekleyerek tekrardan kullanabiliyoruz. Eski kullanılan kağıtları farklı renklerde tekrarda kullanıma sunduğumuzdan hem birçok ağaç kesiminin de önüne geçmiş oluyoruz.” Dedi.

Öğrencilerden Sıla Böğüş ise " 0 atık projesi ile kağıtlarımızı toplayıp hamur haline getiriyoruz. Bunlara istediğimiz renkleri ekleyerek tekrardan kağıt haline getiriyoruz. Tekrardan kağıt almamız gerekmiyor. Bir masraftan da kurtulduk. Bu projeyle birlikte kağıt yapımında kullanmak için ağaç kesilmesini önlediğimize inanıyorum” şeklinde konuştu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.