NASIROĞLU, TÜRKİYE’NİN SAĞLIKTA ÇAĞ ATLADIĞINI SÖYLEDİ

Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, 500 yataklı hastanenin kapasitesinin artırılacağını ayrıca Türkiye'nin sağlık alanında çağ atladığını ve sağlık alanındaki sorunların büyük oranda çözüldüğünü söyledi.

Sağlık Yayın: 24 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 24.01.2024 15:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

 

 

Yeşiltepe mahallesinde Yeşiltepe Aile Sağlık Merkezi'nin açılışı yapıldı. Törene Vali Ekrem Canalp, Milletvekili Serkan Ramanlı, İl Sağlık Müdürü Semih Canpolat ve kamu kurum müdürleri katıldı.

 

Burada konuşan Milletvekili Nasıroğlu, Türkiye'nin sağlık alanında çağ atladığını ve sağlık alanındaki sorunların büyük oranda çözüldüğünü söyledi.

 

"Geçmiş dönemlerde bıçak parası adı altında hasta ve hasta yakınlarına kabus olan uygulamalar AK Parti hükümetlerince sonlandırılmıştır. " diyen Nasıroğlu şöyle konuştu:

"Artık kimse hastane kapılarında beklemiyor. Eskiden  Batman'da SSK olarak bilinen hastanedeki uzun kuyrukları hatırlıyorum. Hastane ve ilaç kuyrukları, bunlar adeta kabus gibiydi.  Bunları unutmak mümkün mü? Geçmişte hastası ve cenazesi hastanelerde rehin tutulan bir ülkeydik. O yıllardan   bugünlere geldik. "Türkiye’nin sağlıkta çağ atladığını ve Avrupa standartlarının üstünde sağlık hizmeti verdiğini kaydeden Nasıroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:" Ülkemiz güçlendikçe  sağlık alanındaki   talepleri de güçlü şekilde karşılıyor. Sağlık alanında yapılan reform niteliğindeki adımlar ortada. Hem bina yönüyle hem teknik anlamda. Halkımız, hizmetin en iyisini hak ediyor. Devletimiz, halkımıza Avrupa’dan da üst standartlarda sağlık hizmeti sunuyor."

 

AK Parti döneminde yapılan ve yapıldığı dönemde eleştiri alan Şehir Hastaneleri konseptinin dünyaya örnek olan bir model haline geldiğini ifade eden Nasıroğlu, "Bizler tüm paydaşlarımızla birlikte güzel bir birliktelik oluşturduk. Bu birlik ve beraberliğin Batman'ın geleceğiyle ilgili güzel sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Geçen senenin ortalarında Onkoloji Tanı Tedavi Merkezi'nin temelini attık. Kısa sürede bu tanı merkezinde de çok yol kat ettik. Bizler az konuşup çok çalışarak hızlı sonuçlar alıyoruz." dedi.

 

İnşaatı devam eden 500 yataklı hastanenin kapasitesinin artırılacağı müjdesini de veren Nasıroğlu şunları kaydetti:

 

İnşaatı devam eden 500 yataklı hastanemiz için  geçenler de Sağlık Bakanımız ile görüştük. Hastanemizi 720 yataklı devasa bir hastaneye dönüştüreceğiz. Yine inşaatı devam eden hastanemizin yanında yapılmasını planladığımız 25 bin metrekare alanı olan modern bir diş fakültesi içinde gerekli görüşmeleri yaptık. Yatırım programına alındı. İnşallah bu sene içerisinde temelini de hep beraber atacağız. Bu girişimler tıp fakültesinin de ilk adımıdır. "

 

 

SAĞLIK'TA DEVAM EDEN 12 PROJENİN TOPLAM MALİYETİ 1 MİLYAR 975 MİLYON

 

Batman'da 12 adet sağlık yatırımı projesinin devam ettiğini ve proje tutarının 1 milyar 975 milyon lira olduğunu ifade eden Nasıroğlu, Batman'da Bypass ameliyatlarının da sene başında yapılmaya başlandığını sözlerine ekledi.

 

Bypass ameliyatı ile önemli bir sağlık ihtiyacının da giderildiğini belirten Nasıroğlu, dört hastanın sağlığına da kavuştuğunu aktardı.

 

Nasıroğlu,  " Kimse merak etmesin; bu yaptıklarımızla asla yetinmeyecek, koyduğumuz ufuk çizgisini her geçen gün bir adım daha ileriye taşıyacağız,” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.