Depremin gölgesinde buruk kutlama

NEWROZ, HAYATINI KAYBEDENLERE ADANDI

Gündem Yayın: 19 Mart 2023 - Pazar - Güncelleme: 19.03.2023 15:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremde yaşamını yitirenlere adanan bu yıl ki Newroz,  "Newroz ateşiyle özgürlüğe " sloganıyla yağan yağmura rağmen Newroz ateşi yakıldı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad -TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşil Sol Parti öncülüğünde bu yıl düzenlenen Newroz kutlaması Hilal Mahallesi Otogar yanında bulunan alanda saat 11.00’da başladı. Newroz’u içimiz buruk bir şekilde kutluyoruz diyen HDP Batman Milletvekili Ayşe Açar Başaran , "Bu Newroz’da depremlerden dolayı acı ve yas içindeyiz" dedi.

“HALAY ÇEKMEYECEĞİZ”

Daha sonra konuşan HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, "Bu yıl Newroz’u buruk bir havada kutluyoruz. Maraş depremlerinde resmi rakamlara göre Malatya'dan Amed'e, Halep'e kadar 60 bin canımızı yitirdik. Halay çekmeyeceğiz, eğlenmeyeceğiz. Meydana gelen sellerde 18 canımızı yitirdik. Bunlardan doğrudan sorumlu olan siyasi iktidar, sorumluluğu üstlenmemek için 'yüzyılın, asrın felaketi' dedi. Sel felaketi için '50 yılın felaketi' dedi. İstediğiniz kadar asrın felaketi deyin, istediğiniz kadar 50 yılın felaketi deyin, mutlaka mutlaka hesabını vereceksiniz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.