VALİ CANALP: “TÜRKİYE DÜNYAYA ÖRENEK BİR ÜLKEDİR”

VALİ CANALP: “TÜRKİYE DÜNYAYA ÖRENEK BİR ÜLKEDİR”

Gündem Yayın: 30 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 30.10.2023 16:06:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 100. Yıldönümü kutlamaları, akşam saatlerinde TPAO Kristal Park Sosyal Tesislerinde verilen 100. Yıl Resepsiyonu ile taçlandırıldı.

Protokolün eksiksiz katılım sağladığı resepsiyonda, Vali Ekrem Canalp ve eşi Ayten Canalp, resepsiyona teşrif eden tüm davetlileri girişte karşılayıp, tebriklerini kabul etti. Resepsiyona protokol üyelerinin yanı sıra, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehit ve gazi yakınları, gaziler, bazı engelli dernek yöneticileri ve üyeleri ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

‘TÜRKİYE DÜNYAYA ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR ÜLKE’

Davetlilere çeşitli ikramların yapıldığı 100. Yıl Resepsiyonu'nun ifa edildiği salonda konuşan Vali Ekrem Canalp "Dünyada, kuruluşundan sonra, kuzeyinde-güneyinde, doğusunda-batısında sürekli savaş olan Türkiye'den başka bir ülke yok. Türkiye Cumhuriyeti'nin başka bir özelliği daha var. Türkiye Cumhuriyeti kendi içinde de değişik değişik terör örgütlerinin bulunduğu ve bu örgütlere karşı aynı anda mücadele etmek zorunda kalan, dünyadaki tek devlet. 100 yılı hiçbir şekilde rahat bir 100 yıl olarak yaşamadık. Hem dışarıda hem de içeride dünyanın en fazla zorluğuyla karşı karşıya kalmış bir devlet, bir millet ve bir vatan olarak geçirdik. Her alanda, dış ticarette, dış yatırımlarda, turizmde, tarımda, aklınıza gelebilecek pek çok alanda, Türkiye şu anda  dünyaya örnek gösterilen bir ülke konumuna gelmiştir. Bugün aynı zamanda Türkiye, dünyanın pekçok coğrafyasında mazlumlara kucak açan, mazlum insanların sığınağı olan ve "Başım derde girdiği zaman " nereye giderim?" Sorusuna, ilk başta cevap olarak söyletilen bir ülke haline de gelmiş durumdadır" dedi. 

100 Yıl Resepsiyonu, Vali Ekrem Canalp'in, protokol üyeleri ile birlikte 100. Yıl pastasını kesmesinin ardından son buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.