Tekstil sektörü destek bekliyor

Tekstil sektörü destek bekliyor

Gündem Yayın: 03 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 03.10.2023 15:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Son dönemde yalanılan ekonomik gelişmelerden Batman’daki tekstil sektörü de nasibini aldı. Sektör temsilcileri, tekstilin kentte büyük katkı sağladığını belirterek devletin tekstil sektörüne desteğini sürdürmesi gerektiğini belirtti.

Petro Moda Tekstil işletme sahibi Muhammed Erin, Türkiye ve Avrupa ülkelerine tekstil sektöründe sancılı dönem yaşandığını belirtti. Tekstil alanında Ülkede büyük bir potansiyeli olan Batman da tekstil sektörü sancılı dönem yaşandığını belirten Erin, "Batman tekstil alanında Türkiye genelinde iyi bir konumdadır. Tekstil sektöründe Batman’da 50 bin kişi istihdam sağlıyor. Yaklaşık 600 tane küçük ve büyük işletme var. Geçmiş yıllarda devlet desteğini aldık ve istihdama ağırlık verdik. Son yıllarda ülke şartlarının zorlaşması ile tekstil alanında bir düşüş yaşandı. Siyasi ve bürokrasinin desteği ile ihracat yapmak istiyoruz. Şuan iş yerimizde 120 kişi istihdam ediyoruz. Destek olunursa istihdam sayımızda artacak. Bu sancılı dönemin bir an önce bitmesini temenni ederiz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.