Çarşı-pazarda ramazan telaşı!

Çarşı-pazarda ramazan telaşı!

Ekonomi Yayın: 20 Mart 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 20.03.2023 14:54:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Ramazan ayına sayılı günler kala Batmanlılar Ramazan alışverişine başladı.  Ramazan alışverişine çıkan vatandaşlar, yüksek fiyatlardan şikâyet ederken, esnaflar ise fiyat artışlarının nedenini artan maliyetlerden kaynaklandığını belirtti.

On bir ayın sultanı Ramazan ayına günler kala Batmanlılar Ramazan alışverişi için çarşı pazarların yolunu tuttu. Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan ürünlerin bu yıl ki fiyatları cep yakıyor. Ramazan sofralarının vazgeçilmez temel gıda ürünleri fiyatı geçtiğimiz yıllara oranla neredeyse %100 arttı. İftar ve sahur sofralarında sıkça tüketilen hurma, zeytin ve diğer bakliyat ürünlerin fiyatı katlandıkça katlanıyor. Ramazan alışverişine çıkan vatandaşlar, yüksek fiyatlardan dolayı bir şey alamamaktan şikâyet ederken esnaflar ise işlerin geçen yıllara oranla çok düştüğünden dert yakınıyor.

 “RAMAZAN’IN BEREKETİ KAÇTI”

Ramazan ayı alışverişi için çarşı pazara çıkan Batmanlılar, “Ramazan ayı bereket ayıdır, fakat fiyatlar o kadar yüksek ki işin bereketi kaçmış durumda. Alım gücümüz zaten düşük. Tezgâhlara yaklaşamıyoruz” diye şikâyet ederken esnaflar ise, “ Geçen yılları mumla arıyoruz. Müşteri yok, kimse bir şey alamıyor. Fiyatlar çok yüksek akaryakıt zamları, faturalar ve artan maliyetler bizi zorluyor. Ramazan ayı bereket ayıdır ama ne yazık ki pek bereketi kalmamış yüksek fiyatlardan dolayı” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.