"BATMAN’IN GÜNDEMİ İŞSİZLİK VE UYUŞTURUCU"

"BATMAN’IN GÜNDEMİ İŞSİZLİK VE UYUŞTURUCU"

Siyaset Yayın: 02 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 02.08.2023 15:04:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, TPAO Kristal Park tesislerinde basınla bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hizmet için kaybedecek zamanlarının olmadığını ve çalışmak zorunda olduklarını belirten HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı “ Bizim ve Batmanımızın gündeminde ilk olarak işsizlik konusu var. Bunun çözülebilmesi için özel sektörün buraya teşvik edilmesi, buraya dönük adımların atılması var. Organize Sanayi Bölgelerinin hayata geçirilmesi var. Gençlerimize fırsat eşitliğinin sağlanması için mücadele vermek var. Uyuşturucu ile mücadele, gündemimizin arasında olan konu. Kentleşme, şehirleşme, kentsel dönüşüm, yerinden dönüşüm gibi, bunlarla Batman’ın çehresini dönüştürebilmek var. Kentsel dönüşümle ilgili olarak  bu konuda tecrübeli olan paydaşlarla görüşüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımızla da bu konuyu görüştük.  Özellikle  kentsel dönüşüme acil ihtiyaç duyan bazı mahallelerde bir müdahale edilmesini ve proje kapsamına alınması yönünde görüşmelerimiz oldu,” dedi.

“HERHANGİ BİR CAN KAYBIMIZ OLMADI”

Depremde zarar gören ağır hasarlı binalar ile ilgili soruya yanıt veren Milletvekili Ramanlı, “ yıkılması gereken binaların acilen yıkılması lazım. Hem tehlike arz ediyorlar hem de bağımlıların adeta yuvasına dönüşmüş  bazıları. Mevzuat açısından, uygulama açısından ne engel varsa bira an önce ortadan kaldırılması lazım. Teknik ekipman, inşaat vs, bunlar aşılabilecek kolay işler. Bu deprem Türkiye’nin onlarca vilayetini etkiledi. Batman ve Diyarbakır gibi illeri kısmen etkiledi. Hatta Batman belki en az etkilenenler arasında. Elhamdülillah herhangi bir can kaybımız olmadı” dedi.

+++++++

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.