HASANKEYF’TE FESTİVAL COŞKUSU

HASANKEYF’TE FESTİVAL COŞKUSU

Gündem Yayın: 08 Ekim 2023 - Pazar - Güncelleme: 08.10.2023 14:24:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Tarihi Hasankeyf’te Batman Valiliği koordinesinde; Batman Belediyesi, Hasankeyf Kaymakamlığı, Hasankeyf Belediyesi, İl Özel İdaresi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün işbirliğiyle bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Su, Doğa Sporları ve Turizm Festivali” yoğun bir katılımla ilçe merkezinde bulunan limanda gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan festival, halk oyunları gösterisinin ardından açılış konuşmalarıyla devam etti. Açılış programında bir selamlama konuşması yapan Vali Ekrem Canalp; Batman'ı büyükşehir olmaya hazırladıklarını ve bu yolda taşları tek tek döşediklerini ifade etti.

‘BATMAN BÜYÜKŞEHİR OLMAYA HAZIR’

Beş ilçede düzenlenen festivallerin, Batman’ı büyükşehir yapmaya hazırlama planın bir parçası olduğunu belirten Vali, "Bizim bir il gelişim planımız var. Batman'ın il gelişim planı, Batman'ı 50 yıllık bir perspektifle gelecek 50 yıla hazırlama planıdır. Bu il gelişim planımızın içindeki 16 ana başlıktan biri turizmdir. Batman'da turizm dediğimiz zaman aklımıza ilk önce Hasankeyf geliyor" diye konuştu.

HASANKEYF 3 ŞAMPİYONAYA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Kasım ayında üç Türkiye şampiyonasının Hasankeyf ilçesinde yapılacağına ilişkin müjde veren Vali Canalp, "Hasankeyf'te kasım ayının başında üç Türkiye şampiyonasını yapacağız. Bunlardan biri Su Jeti Türkiye Şampiyonası, ikincisi Flyboard Türkiye Şampiyonası, üçüncüsü ise Motosurf Türkiye Şampiyonası'nı Hasankeyf'te gerçekleştireceğiz" dedi.  Konuşmaların ardından festivalin açılış kurdelesini katılımcılarla birlikte kesen Vali Canalp, limanda el sanatları ve yöresel lezzetlerin sergilendiği stantları ziyaret ederek, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.