Mahalle buluşmaları sayesinde tüm Batman artık daha temiz

Mahalle buluşmaları sayesinde tüm Batman artık daha temiz

Gündem Yayın: 30 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 30.01.2024 13:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in birebir katıldığı ve vatandaşların sorun ve taleplerini ilk ağızdan dinlediği Mahalle Buluşmaları programında vatandaşların; dere temizliği, cadde ve sokakların süpürülmesi, konteynerlerin dezenfekte edilmesi, cadde ve sokaklara çöp kovası monte edilmesi gibi istekleri, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından tek tek yerine getiriliyor.

Batman Belediyesi, kent genelinde gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarından ödün vermeyerek ‘Mahallemiz Tertemiz’ projesiyle de çalışmalarını bir kat daha artırdı. Büyükşehir yolunda emin adımlarla ilerleyen Batman’ı pırıl pırıl bir kent görünümüne kavuşturan Batman Belediyesi, çalışmalarda sorun ve aksaklık yaşanmaması için büyük çaba harcıyor. Temizlik çalışmaları kapsamında; havalimanı yolu, demir yolu ve çevre yolu gibi güzergahlar da temizleniyor.

2023 YILINDA 720 BİN KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA YOL TEMİZLENDİ

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2023 yılı içerisinde; 126 bin ton evsel atık toplayarak 720 bin kilometre uzunluğunda cadde, sokak ve bulvarların temizliğini gerçekleştirdi. Mevcut süpürge araçlarıyla 2 vardiya çalışılarak; günde 2 bin kilometre, ayda 60 bin kilometre ve yılda yaklaşık 720 bin kilometre yol süpürüldüğünü ifade eden Batman Belediyesi: “Mevcut çöp toplama araçlarımızla Batman genelinde günlük ortalama 350 ton çöp toplanmaktadır. Bu da aylık 10 bin 500 ton yılda ise 126 bin tona denk gelmektedir” ifadelerinde bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.