BAB-GED’den ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı

BAB-GED’den ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı

Gündem Yayın: 08 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 08.01.2024 14:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

BAB-GED Başkanı Demir: Gazze’de siviller ve gazeteciler katlediliyor

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği (BAB-GED) Başkanı Veysi Demir yayımladığı ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajında, işgalcilerin Gazze’de katliam ve soykırıma değinerek, israil’in bilinçli ve planlı olarak sivilleri ve gazetecileri hedef aldığını söyledi.

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği (BAB-GED) Başkanı Veysi Demir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Gazetecilerin 10 Ocak 1961 günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmalarının ardından 10 Ocak tarihinin “Çalışan Gazeteciler Bayramı” daha sonrada “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlandığını hatırlatan Demir kutlama mesajında, “Gazeteciler, bir toplumun gözü, kulağı ve dilidir. Gece-gündüz, tatil-bayram demeden çalışan ve büyük bir özveriyle, emek harcayarak toplumu aydınlatmak için adeta bütün zamanını işine adar. Basın mensubu bu görevi yaparken basın meslek ilkelerine ve basın ahlakına uygun hareket eder.” dedi. Ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilgilendirme, eğitme, kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunduğuna vurgu yapan Demir, “Basın sektöründe çalışan ve emek veren gazetecilerin zor şartlarda olmasına rağmen özverili çalışmaları nedeniyle ülkemizde ve ilimizde basın önemli bir konumda bulunuyor. Ülkemizin ve ilimizin gelişimi, halkımızın bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında basının çok önemli katkıları bulunuyor.” İfadelerini kullandı.

GAZZE’DE GAZETECİLER BİLİNÇLİ VE PLANLI OLARAK KATLEDİLİYOR

Siyonist işgalcilerin Gazze’de sürdürdüğü katliam ve soykırıma değinen Demir, “israil Gazze halkına karşı çıldırmış bir şekilde bilinçli olarak hiçbir kutsal ve kırmızı çizgisi olmadan devlet terörü uyguluyor. Bilinçli ve planlı bir şekilde sivilleri ve gazetecileri hedef alıyor. Şu ana kadar Gazze’de yüzde 70’i kadın ve çocuk olmak üzere 23 bin sivil katletti. Gazze’de yaşanan katliamlar ve soykırımın dünya kamuoyuna yansımasın diye gazetecileri bilerek katlediyor. Gazze’deki Hükümet Medya Ofisi ve Filistinli Gazeteciler Sendikası Gazze’de 109 gazetecinin katledildiğini ve 43 gazetecinin alıkonulduğunu açıkladı. Tabi bu sayılar sürekli artıyor. En acısı da gazeteciler ‘haber geçmeyin’ diye tehdit edilip aileleriyle birlikte katlediliyor. Gazze’deki meslektaşlarımız hayatları pahasına mesleklerini yapıyorlar. Tüm gazeteciler Gazze’deki meslektaşlarımıza destek olmalı ve sahip çıkmalıdır. Meslektaşlarımızın acısını paylaşıyor ve bu vahşetten dolayı 10 Ocak’ı buruk olarak geçiriyoruz.” dedi.

YEREL MEDYA DESTEKLENMELİ

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların en çok etkilediği kesimlerin başında yerel basının geldiğine işaret eden Demir, “Ülkemizde yaşanan ağır ekonomik zorlukların etkilediği kesimlerin başında basın sektörü ve yerel medya geliyor. Devlet ve ilgili kurumlar mesleklerini hakkıyla yapmaya çalışan basın kuruluşları ve çalışanlarına destek vermelidir.Toplumun habere, bilgiye ve fikre ulaşmasını, haberin derlenmesini ve yayılmasını sağlayan gazeteciler, kamuoyu oluşturmak ve kamu vicdanının sesi olmak gibi hayati bir göreve sahiptir. Gazeteciler bu yönüyle toplum adına denetleme işlevini de yerine getirirler. Bu işlevi yerine getirebilmeleri için çalışma şartları ve özlük hakları çözülmelidir.” diye konuştu. Demir mesajın sonunda şu ifadelere yer verdi: “Görevini hakkıyla yapmaya çalışan ve kamuoyunu aydınlatmak amacıyla sorumluluk bilinciyle toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren meslektaşlarımızın ve medya çalışanlarının gününü kutlar, görevlerinde başarılar dilerim.”

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.