Hububat fiyatları geçen yılla aynı

Hububat fiyatları geçen yılla aynı

Gündem Yayın: 22 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 22.11.2023 14:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Zahireciler ve Hububatçılar Derneği Başkanı Halil Ay, çiftçilerin en büyük beklentisi yakıt ve gübre gibi girdi maliyetlerinin düşürülmesi olduğunu söyledi.

Hububat fiyatlarıyla ilgili Gazetemize açıklamada bulunan Başkan Ay “Bu gün Hububat fiyatları geçen yılla hemen aynı pek yükselme yok bu yılda fiyatlar  ton başına şöyle sert makarnalık buğday 8.500 ile 9.500 lira, yumuşak ekmeklik buğday 7.500 ile 8.500 lira, Arpa 6.800 ile 7.200 lira, Mısır 5.500 lira ve Mercimek 16. 500 liradan piyasada alıcı bulmakta yani geçen yıl ile bu yıl arasında fiyat farkı pek yok” dedi. 

ÇİFÇİLER YAKIT VE GÜBRE FİYATLARINDAN ŞİKÂYETÇİ

Konuşmasının devamında Ay,” Şu an Çiftçilerimiz önümüzdeki yılın hazırlığını yapıyorlar yağışlardan sonra çiftçilerimiz tarlalarını sürmeye devam ediyor, bu bölgemizdeki çiftçilerimiz genellikle buğday’a daha fazla ağırlık veriyorlar çünkü Devlet desteği buğday ‘da daha fazla olduğu için yoğunluk buğdaydadır. Mercimek’e talep şuan için azdır, nedeni ise mercimek istediği fiyata ulaşmaması çiftçilerimiz yakıt ve gübre fiyatlarından şikâyetçi olsa bile arazisini ekmekten vaz geçmiyor çiftçilerimizin beklentisi yakıt ve gübre gibi girdi maliyetlerinin düşürülmesi,” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.