Ekmen’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mısır ziyaretine tepki

Ekmen’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mısır ziyaretine tepki

Siyaset Yayın: 18 Şubat 2024 - Pazar - Güncelleme: 18.02.2024 13:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurul’unda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır’ı ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi ile samimi görüntü vermesini eleştirdi.

Bilindiği gibi 3 Temmuz 2013 tarihinde dönemin Mısır Genel Kurmay Başkanı Sisi, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye askeri darbe yapmış ve akabinde cumhurbaşkanı koltuğuna oturmuştu. Mursi ise uzun süren zulmün ardından yargılama süreci devam ederken ölmüştü. Bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi yönetimindeki Mısır ile bütün bağları koparmış ve kendisini diktatör ilan etmişti. Erdoğan, son Mahalli İdareler Genel Seçiminde ise İstanbullulara seslenerek;“Büyükşehir Belediye’sini Ekrem İmamoğlu kazanırsa Sisi kazanmış olacaktır, bu yüzden oylarınızı Binali Yıldırım’a verin.” diye seslenmişti. Ekmen, yaşanan bütün bu olayların ardından geçmişe atıfta bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı şu sözlerle eleştirdi: “Sayın Cumhurbaşkanı kayıtlara Türk siyasi tarihinin en büyük tutarsızlık örneklerinden biri olarak geçecek Mısır gezisini tamamladı. Birçok açıdan eleştirilen bu gezide ben Sayın Cumhurbaşkanına eli kanlı katil bir diktatörü İmam Şafi'nin huzuruna hangi yüzle götürdüğünü sormak istiyorum? Bu vesileyle de "Sisi mi, Binali mi?" sorusunun güncel cevabını merak ediyorum.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.