Sağlıkçılar eylem yaptı

Sağlıkçılar eylem yaptı

Yayın: 21 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 21.07.2023 14:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Öz Sağlık-İş Sendikası Batman Şubesi, sağlık İşçilerinin geriye dönük alacaklarının geçiktirilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde düzenlenen basın açıklaması metnini Öz Sağlık-İş Sendikası Batman temsilcisi Ahmet Altunç okudu. Altunç "Sendika olarak ilk günden beri defalarca masaya oturduk. Geriye dönük alacakları bekletmeyin dedik. İşçiye nefes aldıracak bu toplu parayı kuşa döndürmeyin dedik. Vergi dilimini işaret ettik, ülke ekonomisinin zorluğunu gösterip alacakların bir an önce ödenmesi için çalmadık kapı bırakmadık.  Sendika olarak devletin tüm kademelerini aşındırdık. Vergi oranları arttı, akaryakıta dev zam geldi. Akaryakıta gelen zam, aynı gün başta gıda olmak üzere tüm sektörlere aynı oranda yansıdı. Biz sabırla beklerken beslenme, barınma, ulaşım gibi temel ihtiyaçlarımız yüzde 200’e varan oranlarda artış gösterdi. Kimsenin almaya cesaret edemediği altın-döviz fiyatları fırladı, herkesin yemek zorunda olduğu domatesin, biberin yüzünü göremez olduk. Çalışıp hak ettiğimiz geriye dönük alacaklarımızın önemsenmemesine karşı sabrımız bitti,  öfkemiz büyüdü. Alın terimizin görmezden gelinmesine karşı onurumuz kırıldı" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.