Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Kuruldu

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Kuruldu

Gündem Yayın: 15 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 15.06.2023 11:18:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

Gazeteci-Yazar Veysi Demir başkanlığında Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği (BAB-GED) kuruldu.

HÜR24 Haber Genel Yayın Yönetmeni ve Doğruhaber Gazetesi Yazarı Veysi Demir başkanlığında Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği (BAB-GED) kuruldu.

Bir süredir kuruluş çalışmaları devam eden Bağımsız Gazeteciler Derneği 7 kurucu üyenin girişimi ile faaliyete geçti. Dernek kurucuları ilk toplantısını yaparak görev bölümü ve derneğin izleyeceği yol haritası hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Derneğin kuruluş amacı ve önümüzdeki süreç içinde izleyeceği yol hakkında bilgiler veren Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Demir, “Dernek tüzüğünde yazdığımız gibi; derneğin tek ve belirli amacının basın ve yayın mesleğinde çalışanların haklarını korumak ve aralarında dayanışmayı sağlamaktır. Ayrıca gazetecilerin mesleki hak ve çıkarlarının korunup geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için çalışmak; üyelerinin kültürel gelişmesine, ekonomik ve sosyal refah düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmaktır.” İfadelerini kullandı.

Amaçlarının sadece gazetecilik yapmak ve basın sektöründe emekçi olan meslektaşlarına hizmet ve dayanışmayı sağlamak olduğuna dikkat çeken Demir, “Dernek olarak yakın zamanda üye kayıtlarımıza başlayacağız. Meslektaşlar arasında ayırım gözetmeden, kimseyi ötekileştirmeden tüm meslektaşlarımıza hizmet edeceğiz. Tüm meslektaşlarımızı derneğimize üye olmaya davet ediyoruz. Üye kabulünde tek kıstasımız, meslek etiği, basın meslek ilkeleri ve basın ahlak yasası olacaktır.” Şeklinde konuştu.

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği kurucuları Veysi Demir, Bulut Kutlu, Mehmet Salih Seyhan, Abdurrahman Avşar, Salih Çiftçi ve Selman Uruk’tan oluşuyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.