Başkan Ay’dan buğday pazarı satışı iddialarına ilişkin açıklama

Başkan Ay’dan buğday pazarı satışı iddialarına ilişkin açıklama

Gündem Yayın: 20 Eylül 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 20.09.2023 12:05:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Zahireciler ve Hububatçılar Derneği Başkanı Halil Ay, buğday pazarının satışına ilişkin kamuoyunda yer alan iddialar hakkında basın açıklaması yaptı.

Buğday pazarının satışı ile ilgili asılsız iddialar olduğunu belirten Batman Zahireciler ve Hububatçılar Derneği Başkanı Halil Ay, “Daha önce çarşı merkezinde faaliyet gösteren buğday pazarı esnafları, dönemin belediye yönetiminin yer tahsis etmesi ile şu an ki mevcut alanı 29 yıllığına biz esnaflara kiralamıştır. Bugün bu sürenin yarıdan fazlasını tüketmiş durumdayız. Geldiğimiz aşama itibari ile buranın hukuki statüsünün çözüme kavuşması gerekmekteydi.  Batman’a tarımsal anlamda katma değer sağlamak amacıyla Batman Valisi / Belediye Başkan V. Sayın Ekrem Canalp’a iletmiş olduğumuz talep üzerine söz konusu alan Batman Belediye Başkanlığınca sadece tarımsal faaliyetlerde bulunulması ön şartı ile satışa çıkarılmıştır. Batman Belediyesinin belirlemiş olduğu rayiç bedelin çok daha fazlasını biz esnaflar tarımsal katma değer yaratmak amacıyla tesisleşmeye dönük yatırım yaparak şehrimize kazandırmış durumdayız.  Aynı zamanda bu alan ilimiz istihdamına da ciddi katkılar sağlamaktadır.  İlgi alanda faaliyet gösteren 116 esnafımızın, Batman çiftçisinin ve besicisinin ihtiyaçlarını daha sağlıklı bir şekilde çözüme kavuşturmak için ilk etapta 10.000 M2 olan kapalı alanı 16000 m2 ye çıkarmış durumdayız.  Burada ki esnafların ve çiftçilerin daha modern hizmet vermek ve esnaflarımızın da mağdur olmaması için Batman Belediye yönetiminden biz esnaflara kolaylık sağlamasını talep ettik.  Nasıl ki daha önce şehrimize katkı sağlaması amacıyla oto galericiler sitesinin ve nakliyeciler sitesinin esnafımıza satışı yapıldıysa yine faaliyette bulunduğumuz alanın buğday pazarı esnafına satışının yapılmasında herhangi bir sakınca olmaması gerekmektedir.  Bu kapsamda Batman’a katma değer sağlanması noktasında bizlere destek olarak önümüzü açan Batman Valisi/Belediye Başkan V. Sayın Ekrem Canalp’a şükranlarımızı sunarız” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.