Konut fiyatları uçtu, emlak piyasası çıkmazda

Konut fiyatları uçtu, emlak piyasası çıkmazda

Gündem Yayın: 08 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 08.11.2023 17:04:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman’da son zamanlarda konut fiyatlarında ve kira artışlarında ciddi bir artış söz konusu olduğunu belirten Batman Tüm Emlakçılar Birliği Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, kredi faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle  insanlar konut almakta güçlük çektiğini söyledi.

KONUT FİYATLARI YÜZDE 80 DURDU

Konut satışları ilişkin gazetemize bilgi veren Batman Tüm Emlakçılar Birliği Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, “konut satışları son dönemlerde yüzde 80 durdu,nedeni kredi faiz oranları yüksek olması, konut satışlarına engel oluyor bir de kira fiyatlarının artmasına. Bu da konut alacak vatandaşlaşırı zorluyor birde müteahhitleri, piyasanın hareketlenmesi kredi faiz oranlarının düşmesine bağlı” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜME EK OLARAK ÜÇ MAHALLE DAHA EKLENSİN”

Konuşmasının devamında Dernek Başkanı Değirmenci,  “Cumhuriyet ve Şirin evler mahalleri yani iki mahallenin kentsel dönüşüm bölgesi olarak ilan edilmesi iyi bir netice ancak bunlara ek olarak Pınarbaşı, Ziya Gökalp, ve Raman Mahalleri de eklenmesi gerekir. ve yerel yapı denetim gerek ilgili kurumlar yapılacak inşaat yapımı süresince ciddi kontroller yapılması gerekir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.