OSB’de 122 milyon TL’lik tesisin temeli atıldı

OSB’de 122 milyon TL’lik tesisin temeli atıldı

Gündem Yayın: 05 Haziran 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 05.06.2023 16:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Çayı ve Ilısu Barajı için büyük bir çevresel sorun teşkilde eden Organize Sanayi Bölgesi atık suyu için Batman Valiliği önemli bir adım attı. OSB’de ‘Endüstriyel Atık Arıtma Tesisi’nin temel atma töreni gerçekleşti. 122 milyon TL’ye mal olacak olan Endüstriyel Atık Arıtma Tesisi ile büyük bir çevresel sorunun da önüne geçilmiş olunacak. 

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’ın katılımıyla gerçekleşen temel atma törenine;  Belediye başkan yardımcıları Muzaffer Özkan, Metin Gürbüz ve Fevzi Bakır,  Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz,   İl Jandarma komutanı Albay Adem Taşkın,  Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral  İhsan Kaplan,  OSB Müdürü  Zeynep Akbel,  kamu kurum temsilcileri ve iş adamları katıldı.

“BU TESİS GELECEK NESİLLERE KARŞI HİSSETTİĞİMİZ SORUMLULUĞUN YANSIMASIDIR”

Temel atma töreninde konuşan Vali Canalp, “Bu arıtma tesisimiz, bizim bu gezegene karşı, Batman’a karşı, gelecek nesillere karşı, üzerimizde hissetmemiz gereken sorumluluğun bir yansımasıdır. Bizim OSB’miz 10 yıllardan beridir faaliyettedir. Ve bizim OSB’miz 10 yıllardan beridir de maalesef ki Batman çayına ve Batman çayı vasıtasıyla da şua anda Ilısu Barajına kirli su, atık su göndermektedir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Dolayısıyla bundan 7 ay kadar önce ilk girişimlerimize başladık; sonra arkasından da gerekli olan idari işlemler ve mali işlemleri gerçekleştirdik.  İhale işlemlerimizi gerçekleştirdik ve bugün burada bizim OSB’mizin atık su arıtma tesisimizin temelini atabilecek hale geldik” dedi. 

122 MİLYON TL’YE MAL OLACAK

Konuşmasının devamında Vali Canalp, “Bu arıtma tesisimiz bize 122 milyon TL’ye mal olacak.  Ama derseniz ki helali hoş olsun, çünkü Batman için de, bu gezegen için de, gelecek nesiller için de bu bizim için bir sorumluluktur.  İki tarafı beraber yönetmek gerekiyor. Bu Türkiye için de, Batman için de, dünya için de böyle. İnsanoğlunun daha fazla üretime ihtiyacı var. Daha fazla tüketmeye değil, daha fazla üretmeye ihtiyacımız var. Daha fazla zenginliğe, insanlarımızı daha müreffeh kılmaya  ihtiyacımız var.  Bunu yapabilmek için de üretken bir ekonomiye  ihtiyacımız var.  Biz bir taraftan üretken bir ekonomiye sahip olacağız, ama aynı zamanda da bizim bu üretken ekonomimiz çevresel duyarlılıkla beraber ilerleyecek ve gelişecek” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.