ARPA VE YEM FİYATI TON BAŞINA BİN LİRA ARTTI

Hayvancılıkta önemli bir yem hammaddesi olan arpa ve yem fiyatları yükselmeye devam ediyor, Kasım ayında 6 bin 800 TL ton başına satılırken aralık ayında bin lira artarak 7 bin 800 liraya yükseldi.

Ekonomi Yayın: 06 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 06.12.2023 12:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 44 sn.
Takip EtGoogle News

 

 

Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Batman Zahireciler ve Hububatçılar Derneği Halil Ay,” Hayvancılıkta önemli bir yem hammaddesi olan arpa ve yem fiyatları her geçen gün artıyor nedeni ise Tohum döneminde olması özellikle kırsal alanlarda büyük ve küçükbaş hayvan besiciliği yapan vatandaşların Arpa ve yem ürünlerine yönelmesi fiyatları ayrıca yükseltiyor. Kazsım ayında 6 bin 800 liraya satılan Arpa ve yem ürünleri bin lira artarak ton başına 7 bin 800 liraya yükseldi. şu an Toprak mahsülleri ofisi verdiği fiyatla aynı oldu. Böyle devam ederse daha da artacak gibi gözüküyor,” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.